Fremtidsforsker: For tidligt at erklære provinsen død

Skyhøje boligpriser sender børnefamilier på flugt fra storbyerne og ud i provinsen, vurderer fremtidsforsker.

Bolig
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

En fremskrivning af befolkningen frem mod 2027 viser, at danskerne vil klumpe sig endnu mere sammen i landets største byer. København vil vokse med 15 procent flere indbyggere, mens 26 kommuner i provinsen vil opleve fraflytning. Men det er for tidligt at erklære provinsen for død, lyder det fra direktør Jesper Bo Jensen fra Fremforsk - Center for Fremtidsforskning. 

- Det bliver ikke, som de siger. Det er jeg 100 procent sikker på. Der sker noget andet samtidig, siger Jesper Bo Jensen.

Han mener, at skyhøje boligpriser vil sende især børnefamilier ud af de største byer og ud i mindre bysamfund, hvor man får betydelig mere bolig for pengene. Det er en udvikling, der allerede er i gang, lyder det fra fremtidsforskeren.

Det er ifølge fremtidsforskeren især børnefamilier, der forlader storbyen, når de skal stifte familie. En udvikling, der ifølge Jesper Bo Jensen også kendetegner landets næststørste by Aarhus.

- Folk flytter fra storbyen til de mindre bysamfund, fordi de ikke vil betale fire millioner kroner for et rækkehus. Og så betyder en pendlerafstand på en time hver vej ikke så meget, siger Jesper Bo Jensen.

/ritzau/