Folkekirken oplever byggeboom

Folkekirken oplever i disse år et sandt byggeboom, med flere nye kirker også her i regionen.

Med syv nye kirker på vej oplever Folkekirken i disse år et sandt byggeboom, som er markant og ikke er set de seneste 125 år.

Ud over fire nye sognekirker er tre nye hospitals-kirker nemlig på vej. Den en af disse kommer til at ligge ved det nye super-sygehus i Gødstrup.

Kirken ved sygehuset ventes at åbne i 2020 og kommer til at koste 7,8 millioner kroner, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

I følge lektor Hans Raun Iversen fra Teologisk Fakultet ved Københavns Universitet er det første gang siden 1890, at der er beslutningskompetence til at opføre så mange nye kirker i Danmark.

- Historisk har der i højere grad været tale om at lukke kirker i de små sogne, men nu ser vi at vandringen fra land mod by har skabt et behov for nye kirker, sammen med de kirkerne ved de nye, store hospitaler, siger lektoren til avisen.

Sidste år mødte tidligere kirkeminister Manu Saarens netop hård kritik, da han overvejede at lukke en række mindre sognekirker her i landsdelen.  Alle havde de under 200 folkekirkemedlemmer og var dermed, i følge ministeren for "små" til at kunne være i drift.

Blandt dem lå 19 i Thisted Kommune, 13 lå i Morsø Kommune og 11 af kirkerne lå i Skive Kommune.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Kultur.