Flere flyafgange er forsinket efter bombetrussel

Flere flyafgange fra Billund Lufthavn er lørdag aften forsinket, som følge af lufthavnen lørdag blev evakueret på grund af en bombetrussel.

Politiet og brandvæsnet var lørdag massivt tilstede i Billund Lufthavn.
Politiet og brandvæsnet var lørdag massivt tilstede i Billund Lufthavn.
Foto: Presse-fotos.dk

Hvis du står med kufferten pakket og lørdag aften skal ud og rejse fra Billund Lufthavn, så tag lige et kig på deres hjemmeside og se, om dit fly er påvirket af lørdagens evakuering.

Blandt andet er flyafgange til Palma 16:40, Chania 17:40, Barcelona 18:15, Porto 19:15, Malaga 21:15 i skrivende stund forsinket. 

Billund Lufthavn har nemlig siden lørdag formiddag været evakueret som følge af en bombetrussel. Det har lagt ekstra pres på lufthavnen, siden de igen kunne åbne terminalerne lørdag aften omkring klokken 19.

Forsinkelser og aflysninger 

Et af de fly, der blev påvirket af lørdagens evakuering, var et fly til Mallorca, hvor Bravo Tours skulle have sendt deres gæster mod varmere himmelstrøg 16:40. På grund af forsinkelser endte de med først at komme afsted cirka fire timer senere klokken 21:30. 

- Det er på godt vestjysk træls, men det er selvfølgelig sikkerhed frem for alt, og nu handler det bare om at få gæsterne afsted, siger Peder Hornshøj, der er direktør ved Bravo Tours. 

En mand anholdt 

Politiet har anholdt en mand i 30'erne, som søndag skal fremstilles for grundlovsforhør. Hertil oplyste politiet, at alt tyder på, at manden handlede alene, men at hans motiv fortsat er ukendt.

Politiet var massivt tilstede i lufthavnen med ammunitionsryddere fra forsvaret, bombehunde og efterforskere. Her fik de fjernet en genstand, som politiet mistænkte for at indeholde sprængstof. Der skal nu tages kemiske prøver før, det kan fastlægges, om der er tale om et sprængstof og i givet fald hvilken type.

Billund Lufthavn forventer almindelig flytrafik søndag. Det skyldes, at flere fly, der skulle lette i morgen, ikke har haft mulighed for at ankomme til lufthavnen, det siger administrerende direktør i Billund Lufthavn, Jan Hessellund til TV 2