Esben Lunde storfavorit til ministerpost

Johs Poulsen giver sit bud på de kommende ministre fra det midt- og vestjyske. Han betegner Esben Lunde Larsen som en opadgående stjerne i Venstre.

Midt- og Vestjylland bliver stærkt repræsenteret med flere ministre i den kommende Venstre-regering.

Det vurderer den erfarne radikale byrådspolitiker fra Herning, Johs Poulsen, som TV MIDT VEST har bedt give et bud på, hvem Lars Løkke Rasmussen vælger til sin rene Venstre-regering.

Johs Poulsen, der selv har siddet flere år i Folketinget, er 100 procent sikker på, at der bliver ministerposter til Venstres næstformand Kristian Jensen, der er valgt i Herning Nord, og politisk ordfører Inger Støjbjerg fra Skive-kredsen.

Og så er det bemærkelsesværdigt, at han erklærer sig 99,5 procent sikker på, at der også bliver en ministerpost til uddannelsesordfører Esben Lunde Larsen, der er valgt i Ringkøbing-kredsen.

- Han er velanskrevet internt i partiet. Han er driftssikker, vidende og kan sit stof og er helt sikker en opadgående stjerne i partiet. Han skal så at sige prøves af i et mindre ministerium, for eksempel Kirkeministeriet, og kan så eventuelt senere rykke op i minister-hierakiet, siger Johs Poulsen.

Gade, Nørby og jokeren Krarup

Den radikale politiker fra Herning er også sikker på, at Lars Løkke gør den tidligere forsvarsminister Søren Gade, der tidligere boede i Holstebro, til minister - måske udenrigsminister. Og han tror også meget på Ellen Trane Nørby, der er valgt i Sønderjylland men stammer fra Lemvig.

En joker i minister-kabalen kunne være Hernings borgmester Lars Krarup, der ikke er valgt til Folketinget, men har et godt forhold til den kommende statsminister.

- Jeg tror først og fremmest det afhænger af, om han selv vil. Jeg kender ham ret godt personligt og ved, at han ofte har sagt, at det ønsker han ikke. Men hvis man bliver ringet op af den kommende statsminister, er det ikke til at vide, hvad der sker. Jeg tvivler dog på, at han vil sige ja, siger Johs Poulsen.

Når så mange midt- og vestjyder er i spil, hænger det blandt andet sammen med, at Venstre gik kraftigt tilbage ved Folketingsvalget og nu er nede på 34 mandater. Dermed vurderer Johs Poulsen, at der stort set bliver en ministerpost til halvdelen af partiets folketingsmedlemmer.

Den nye regering bliver præsenteret søndag morgen klokken 10.

Her er Johs Poulsens bud på de midt- og vestjyske ministre:

 

Den nye regering bliver en ren Venstre-regering, og der er gode chancer for et stort midt- og vestjysk aftryk

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.