En dag i kor: - Vi burde synge noget mere

Elever fra fem forskellige gymnasier var torsdag samlet til en kordag, og det gav i den grad et smil på læben hos deltagerne.

200 sangglade gymnasielever fra Viborg, Silkeborg, Skive og Morsø var torsdag samlet for at give deres fortolkning af Disney-klassikere.

Eleverne var samlet som en del af den nationale kordag, som foregår på seks forskellige gymnasier over hele landet. Arrangementer her foregik på Viborg Katedralskole.

- Vi kender ikke hinanden, men alligevel er vi samlet om at lave noget, vi alle godt kan lide. Det giver en fællesskabsfølelse, siger Sofie Fogh, der er gymnasieelev på Viborg Katedralskole.

 

Bagved arrangementet står ungdomsforeningen SYNG, der arbejder for at udbrede kendskabet til korsang i Danmark. Derfor har de lavet projektet Operation SYNG, som foregår på danske gymnasier.

- Vi oplever ofte, at når vi er ude og lave korsang, så får folk et smil på læben og kommer med i et fællesskab. For gymnasieeleverne er det også et afbræk, siger Marie Lindersgaard Hansen, som er bestyrelsesmedlem hos Foreningen SYNG.

Helt samme oplevelse sidder Sofie Fogh med efter en dag i koret.

- Sang bringer bare folk sammen. Man kan nærmest ikke være i dårligt humør, når man synger – vi burde bare synge noget mere, det bliver man bare glad af, siger Sofie Fogh.

Det var ottende gang, Operation SYNG blev afholdt.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Uddannelse.