Embedsmisbrug: Anklager overrasket over frifindelse af betjent

Betjenten, der var anklaget for embedsmisbrug, blev fredag blevet frikendt, og den dom overrasker anklageren.

En betjent fra Midt- og Vestjyllands Politi blev fredag frikendt for en anklage om embedsmisbrug. Betjenten anklagede i 2016 to mænd for at oprette en falsk bordelannonce i betjentens navn og adresse. Kun den ene blev dog dømt for dette. 

Det var hævn for, at de ad flere omgange var blevet anholdt af betjenten og sigtet for narko. Efter bordelannoncen opfordrede betjenten i en mail kolleger til at "de to skal ransages og visiteres helt i bund oralt, analt og i urinrøret."

Frikendelsen overrasker derfor Senioranklager, Statsadvokaten i Viborg, Christina Agnethe Ryberg Schou.

- Vi er selvfølgelig overraskede over resultatet af dommen. Det er klart, vi kun rejser tiltale i de her sager, hvis vi mener, at der er et sikkert grundlag for domfældelse, siger hun.

De har dog endnu ikke besluttet, om de vil anke dommen.

Ikke unormalt mellem kolleger

I retten forklarede betjenten, at der var tale om jokes, og at det slet ikke er unormalt mellem kollegerne.

Anklagerne mod betjenten giver da også stof til eftertanke i politiet på trods af frifindelsen.

- Det gør det altid, når vi bliver anmeldt for et eller andet. Så skal vi altid se på, om der er noget, vi kan gøre anderledes, og det kan sagtens være, der er det her. Vi er bare nødt til også at have straffesagen på plads, inden vi foretager os yderligere. Derefter tager vi selvfølgelig stilling til, om der er noget, vi kan gøre anderledes internt, siger Jens Kaasgaard, der er politidirektør i Midt- og Vestjyllands politi.

Anklageren har to uger til at anke dommen. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.