Elever går frivilligt i skole i ferien

Godt nok er det sommerferie på skoler og gymnasier, men en flok raske unge kan slet ikke få nok af politik, tennis og landbrug.

Selvom det er ferie, så er eleverne glade for at gå i skole - de er nemlig ikke helt almindelig skole.
Selvom det er ferie, så er eleverne glade for at gå i skole - de er nemlig ikke helt almindelig skole.
Foto: Torben Mondrup

Selvom der egentlig er dømt sommerferie for skolebørn og gymnasieelever, så er der stadig nogle, der ikke kan få nok af skole.

For selvom kalenderen for de fleste skolebørn og gymnasielever siger ferie, så er der stadig nogle, som går i skole. 

I Ringkøbing er skolebænken skiftet ud med serv, smash og slize, når der er Tennisskole. 

- Det er meget det sociale i det. Børnene er gode ved hinanden, siger Kirsten Schandorff, der er leder i Ringkøbing Tennisklub.

Landbrugsskole

På Asmildkloster Landbrugsskole er ketcher og tennisbolde skiftet ud med landbrug.

- Det er spændende med teknik og maskiner, siger Frederik Ramsdahl Nielsen fra Ilskov, der er på en uges landbrugsskole.

Birgitte Andersen, der er forstanderinde på landsbrugsskolen slår fast, at det skolen lige knap er så hårdt som dagligdagen på en bondegård.

- Det gælder om at skabe indsigt i landbruget, og så er det også om at skabe en fed oplevelse for børnene i deres første sommerferieuge, siger hun. 

Politik i ferien

På Herning Gymnasium kan de slet ikke få nok af politik. Derfor var der i dag FN-topmøde på dagsordenen. FN-topmødemoduleringen er en del af akademiet for Talentfulde Unges Sommercamp på Herning Gymnasium.

Her foregik det hele på engelsk, mens eleverne også skulle være klædt fint på, for at det var så virkelighedstro som muligt. 

- Det er alvorlige politiske spørgsmål, men vi gør det selvfølgelig med et smil på læben, fortæller Kurt Nielsen, der er koordinator for FN Forbundets skoletjeneste.

3:02
Selvom kalenderen siger sommer og skolebørnene er gået på ferie - så er der masser af 'skoleaktiviteter' i landsdelen.