DHF: Hjelm skal være tilladt

Dansk Håndbold Forbund vil nu gøre det nemmere for målmænd at få lov til at bruge hjelm. Det sker som led i en større indsats mod det store antal hjernerystelser, der har ramt sporten.

Det kan være risikabelt at stille sig i vejen for en håndbold på vej mod mål. Ikke desto mindre er det netop målmandens job. Nogle gange går det ud over hovedet. Dansk Håndbold Forbund vil nu gøre det lovligt for målmænd at bruge hjelm.

Team Tvis Holstebros målmand Jonas Hansen blev efter sin anden hjernerystelse på grund af skud i hovedet sygemeldt i to måneder. I dag spiller han med et beskyttende pandebånd. 

- Det giver mig selvfølgelig lidt tryghed at have den på. De gange jeg er blevet ramt, kan jeg mærke, at den har taget godt fra, siger Jonas Hansen.

Men målmanden har ikke bare kunnet tage pandebåndet på. Han har først måtte indhente en lægeerklæring for at få en dispensation til pandebåndet. Men nu vil DHF ændre reglerne, så det fremover skal være lovligt for målmændene at spille med hovedbeskyttelse - også uden lægeerklæring.

- Ønsker man at stå på mål med en hjelm, og gør det en mere sikker og tryg, så skal man selvfølgelig have lov til det, siger Morten Stig Christensen, generalskretær i Dansk Håndbold Forbund. 

Det er ikke tilladt for markspillere at bruge hjelm i håndbold. Her tilllades kun et enkelt pandebånd uden lukninger.

Se indslag om sagen i videoen.

 

Se indslag om sagen her.

 

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.