Dansk Folkeparti: Vi helmer ikke, før vi har et dyrepoliti

Flere og flere dyr bliver efterladt i naturen. Det vil Dansk Folkeparti nu til livs med et dyrepoliti.

 

I weekenden modtog et dyreinternat i Brande 22 dyr på bare 24 timer.

Flere og flere dumper deres kæledyr i naturen, når de vil af med dem. I weekenden modtog et dyreinternat i Brande hele 22 dyr på bare 24 timer. Det er ikke kun i det midt- og vestjyske, at den kedelige tendens gør sig gældende. I 2014 blev 2371 husdyr dumpet i Danmark, mens tallet i 2015 lød på 3509, det er en stigning på 48 procent. Det tal skal ned, mener Dansk Folkeparti.

- Vi bliver forfærdede hver eneste gang, der er nogle, der dumper dyr. Det er slet ikke i orden. Det skal optrevles, hvem der har gjort det, og det er rigtig svært, sådan som systemet er i dag, siger Karina Due, der er dyrevelfærdsordfører for Dansk Folkeparti.

quoteVi kommer aldrig nogensinde disse sager til livs, før vi får et dyrepoliti, og vi helmer ikke, før det er en realitet.

Karina Due, Dyrevelfærdsordfører, Dansk Folkeparti

Hun mener, at der generelt bliver gjort meget fra præventivt fra politisk side for at komme problemet til livs. Blandt andet er straffen for dyremishandling blevet fordoblet. Det store problem er ifølge Karina Due, at der ikke er nok ressourcer til at fange dem, der forlader deres dyr i naturen. Derfor kæmper Dansk Folkeparti for et dyrepoliti.

- Vi kommer aldrig nogensinde disse sager til livs, før vi får et dyrepoliti, og vi helmer ikke, før det er en realitet. Vi er nødt til at prioritere sagerne, og det kan vi gøre med et dyrepoliti, hvor betjentene er dedikerede til sager som disse. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.