Coronaudbrud sender fiskerivirksomhed i knæ: - Det er en kæmpe bet

En fiskerivirksomhed i Hanstholm er hårdt ramt af et Coronaudbrud, og det går lige nu hårdt udover virksomhedens produktion.

21 ud af 29 medarbejdere fra fiskerivirksomheden Mondomar i Hanstholm er lige nu sendt hjem med Coronasmitte
21 ud af 29 medarbejdere fra fiskerivirksomheden Mondomar i Hanstholm er lige nu sendt hjem med Coronasmitte
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Et større Coronaudbrud har ramt fiskerivirksomheden Mondomar i Hanstholm. I virksomhedens produktion, hvor der i alt at 29 personer ansat, er 21 lige nu smittet med Corona. 

- Det er et kæmpe problem. Det er ikke nemt at køre en fabrik med så få medarbejdere. Vi har måttet inddrage kontorpersonale og venner for at kompensere for den tabte arbejdskraft, siger direktør i Mondomar Per Andersen. 

Første smittede medarbejder blev testet positiv tirsdag den 19. oktober, hvorefter tallet er steget dag for dag. Hvor smitten er kommet fra, har direktøren ingen anelse om. Hvad han til gengæld er sikker på er, at det bliver en dyr omgang for virksomheden. 

- Det bliver en stor bet rent økonomisk, fordi vi mister 70 procent af vores kapacitet i over en uge. Derfor har vi været tvunget til at nødsælge nogle af vores råvarer, ligesom det også er gået udover leveranceren til vores kunder, siger Per Andersen. 

- Stort mørketal

Antallet af smittede i Danmark har generelt været stigende den seneste tid. Den første oktober var antallet af smittede 392, mens tallet den 22. oktober er steget til 1270. I alt er 144 personer indlagte med Coronavirus i hele landet, hvoraf 16 personer ligger på intensiv afdeling.

Samtidig er 75 procent af befolkningen færdigvaccinerede, og det gælder også 19 ud af de 21 medarbejdere, der lige nu er smittet med Corona hos Mondomar i Hanstholm. Netop faktummet at færdigvaccinerede medarbejder er blevet smittet får Per Andersen til at bekymre sig. 

- Jeg tror, der er et kæmpe mørketal, som vi ikke kender. Når folk bliver syge, tror de måske bare, at det er en almindelig omgang influenza, siger han. 

- Det samme har vi troet i vores virksomhed den seneste tid, hvor mange medarbejdere har været syge, men det mistænker jeg nu for at have været Corona, afslutter Per Andersen.