Bueskytte fra Holstebro vinder DM på hjemmebane: - Nu sigter hun efter OL i Paris

Kirstine Danstrup Andersen vandt en guldmedalje ved DM i bueskydning i Holstebro. Næste år går hun benhårdt efter at kvalificere til til OL i Paris i 2024.

3:22
Kirstine Andersen ramte i den grad plet ved søndagens DM i bueskydning.
Foto: Morten Løvig Nielsen, TV MIDTVEST

Kirstine Danstrup Andersen ramte plet ved søndagens DM i bueskydning.

Da dagen var omme kunne hun lade sig krone som danmarksmester på hjemmebane i Holstebro med cifrene 6-0 i finalen.

- Det er dejligt at være danmarksmester, lød det fra Kirstine Danstrup Andersen umiddelbart efter medaljeoverrækkelsen. 

Holstebro-kvinden har i forvejen flere danmarksmesterskaber på cv'et, ligesom topresultater ved worldcuppen og en bronzemedaljer ved EM også er blandt meritterne. 

Så selvom det var en sejrsvant vestjyde, der spændte buen denne søndag, var der alligevel lidt ekstra nerver på, nu hvor medaljen skulle sikres på hendes egen hjemmebane. 

- Der er forskel på at stå på min hjemmebane og så være ude til store internationale turneringer. Herude har jeg haft min hverdag i ti år, hvor jeg et kommet efter skole for at træne, lyder det fra den nykårede danmarksmester. 

Nu vil Kirstine Danstrup Andersen kvalificere sig til OL i Paris.
Nu vil Kirstine Danstrup Andersen kvalificere sig til OL i Paris.
Foto: Skelmose TV og Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

Sigter mod OL i Paris

Med endnu en DM-titel i hus er det tid til at sige mod ny mål for Kirstine Danstrup Andersen - og denne har den 24-årige HF-studerende rettet buen mod det ypperste indenfor sportsverdenen. 

- På længere sigt går jeg efter at komme til OL i Paris i 2024, og hvis jeg er heldig, når jeg at deltage ved flere Olympiske Lege.

- Det er et spændende mål, og det er også derfor, at jeg bruger så meget tid på det. Jeg kan godt lide spændingen ved konkurrencerne, men det er også nervepirrende, for allerede næste sommer begynder kvalifikationen til OL. 

Hvad vil det betyde for dig at komme til OL?

- Det ville være kæmpestort, og jeg ville være enormt stolt af det. Det er en drøm, jeg har haft de sidste mange år, afslutter Kirstina Danstrup Andersen.