Brugerne har talt: Her er den værste bygning i Midt- og Vestjylland

Landsdelen har flere udskældte bygninger. Nu er vinderen af de værste fundet.

Det var disse fire byggerier i Viborg, Holstebro, Søndervig og Silkeborg, der kæmpede om titlen - eller om at undgå den.
Det var disse fire byggerier i Viborg, Holstebro, Søndervig og Silkeborg, der kæmpede om titlen - eller om at undgå den.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix, TV MIDTVEST og Papirtårnet

Midt- og Vestjylland er blandt andet kendt for sin smukke natur og de åbne vidder.

Men landsdelen har også gjort sig bemærket for sit byggeri - og opmærksomheden er ikke kun positiv.

Torsdag spurgte vi TV MIDTVESTs følgere på Instragram samt brugerne på vores hjemmeside om hvilket byggeri, de synes mindst om.

Lalandia vinder afstemningen

Vinderbygningen har kun været åbnet for offentligheden siden den 9. juni 2022. 

Det er det nye feriecenter Lalandia i Søndervig, som 37 procent mener, er det grimmeste byggeri af de fire svarmuligheder.

- Det undrer mig ikke. Jeg tror, at almindelige mennesker også kigger på omgivelserne og tænker på, om det passer ind der, siger Jep Loft, der er formand for Arkitekturoprøret i Danmark.

Foreningen Arkitekturoprøret betegner sig selv som en folkebevægelse.

- Vi vil passe på de gamle og fine bymiljøer og kæmpe for, at de nye, der bliver bygget, ligner rigtige byer med torve og gader, der ikke er snorlige, og med huse, som er både forskellige og hyggelige, siger formanden.

Kritik af bygningens samspil med omgivelserne

Han er ærgerlig over, at Lalandia ikke har tænkt mere over at bygge i en stil, der ifølge ham, ville passe mere ind i området.

- De reklamerer med, at man skal komme til Lalandia for at opleve den særlige Vesterhavsstemning, men det synes jeg ikke man gør, når bygningen ser ud som den gør, siger Jep Loft.

Arkitekturoprøret er en registreret forening i både Danmark, Norge og Sverige. Formand for Arkitekturoprøret i Danmark er Jep Loft.
Arkitekturoprøret er en registreret forening i både Danmark, Norge og Sverige. Formand for Arkitekturoprøret i Danmark er Jep Loft.
Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix / Redigering: Lærke Nord, TV MIDTVEST

- Jeg mener, at alle os andre, der ikke skal bo i Lalandia, bliver skræmt væk. Jeg vil gerne opleve Vesterhavet, men nu vil jeg ikke bo i Søndervig, når de har bygget det der.

Er det ikke en naturlig udvikling, der er i det moderne byggeri?

- Jo, og det er den retning, vi har gået i 100 år. Vi har prøvet det, men det virker ikke. Der bliver ikke skabt gode bymiljøer men forstæder, hvor folk alligevel tager ind til de gamle bymiljøer. Nu skal vi prøve noget nyt og så bruge dét, vi har lært af de gamle byer.

TV MIDTVEST har været i kontakt med Lalandia, der ikke har kommentarer til hverken afstemningen eller bygningen i Søndervig.