Avisredaktører: Derfor gav vi spalteplads til Kronprinsen

Selvom Kronprins Frederik ikke er fra Midt- og Vestjylland, så kan de lokale dagblade sagtens skrive artikler om ham, når han fylder 50 år, mener to af landsdelens chefredaktører.

Flere af de midt- og vestjyske medier skrev om Kronprinsen i forbindelse med hans runde fødselsdag, selvom han ikke er her fra landsdelen. Og det er helt okay, mener to lokale avisredaktører.

- Der er engang imellem landsnyheder, hvor vi prøver at supplere med den lokale vinkel - det giver mening, når man er et lokalt dagblad. Og selvfølgelig er der også folk på Skive-egnen, som har kendskab til Kronprinsen og som har mødt ham, og så bliver det en lokal fortælling oveni alt det nationale, siger Ole Dall, der er chefredaktør på Skive Folkeblad.

quoteSelvfølgelig er der også folk på Skive-egnen, som har kendskab til Kronprinsen og som har mødt ham, og så bliver det en lokal fortælling oven i alt det nationale.

Ole Dall, chefredaktør, Skrive Folkeblad

Både Dagbladet Ringkøbing-Skjern og Skive Folkeblad bragte historier om Kronprinsen på dagen, hvor han fyldte halvtreds. Og selvom de kongelige skaber opmærksomhed og giver mange klik på nettet, så er det ikke kun derfor, de regionale medier beskæftiger sig med Kronprinsen.

- Vi skulle da være nogle helt ufatteligt dårlige avisredaktører, hvis ikke vi lavede aviser, for at læserne gad læse dem, og det ved vi, de gør med det her stof. Men forskellen på en avis på print og flow-tv, som bare kører og kører, det er jo, at vi er så heldige, at vi ikke behøver af fylde tiden ud – vi kan koncentrere os om det, der rent faktisk er historierne, siger Gudrun Pedersen, Chefredaktør, Dagbladet Ringkøbing-Skjern. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Royalt.