Arla opruster: Mælkemilliard til Vestjylland

Mejerigiganten Arla investerer næsten en milliard kroner i øget produktion på sine mejerier i Midt- og Vestjylland.

Arla sender næsten en milliard kroner til Midt- og Vestjylland. Hele 950 mio. kroner skal bruges til nye og igangværende mejeriudvidelser.

- I år skruer vi markant op for investeringer til mejerier, der laver produkter til eksport. Vores salg til vækstmarkederne uden for EU vokser hurtigt, og vi skal sikre, at vi kan følge med den vækst i de kommende år, siger viceadministrerende direktør i Arla Foods Povl Krogsgaard i en pressemeddelelse.

Danmark Protein i Nr. Vium bliver målet for den største enkeltinvestering i 2014. Hele 530 millioner kroner går til et byggeriet af et nyt laktoseanlæg. Byggeriet er allerede igang, og anlægget skal fremstille højtforædlede laktoseprodukter baseret på valle.

Ingredienserne skal blandt andet bruges til produkter inden for børneernæring og sælges over hele verden af Arlas datterselskab Arla Foods Ingredients.

- Det er en meget vigtig investering. Et af vores mest lønsomme forretningsområder er vallebaserede ingredienser til fødevareindustrien, og den forretning skal fordobles frem mod 2017, siger Povl Krogsgaard.

Det nye laktoseanlæg i Nr. Vium skal fremstille ingredienser til børneernæringsprodukter, der især er en eftertragtet vare i Asien.

Udover mejeriet i Nr. Vium bliver der også 66 millioner kroner til mejeriet Holstebro Flødeost, hvor der bl.a. bygges en ny pakkelinje til BUKO-ost i 2014.