Alternativ-exit får ingen betydning

Det kommer ikke til at smitte negativt af på Alternativet, at Sascha Qvortrup valgte at trække sig tidligere på dagen. Det vurderer valgforsker.

Alternativet mistede tidligere i dag sin spidskandidat i Midt- og Vestjylland. Sascha Qvortrup har fået tilbudt et job, hun "ikke kunne sige nej til" - og da hun pludselig var i overhængende fare for at blive valgt ind i Folketinget, så hun ingen anden udvej end at trække sig.

- Jeg trækker mig jo helt ærligt, fordi jeg risikerer at blive valgt. Jeg synes stadig, det er et fantastisk projekt, men jeg vælger at trække mig, fordi jeg har valgt at prioritere det nye job, siger Sascha Qvortrup over telefonen til TV MIDTVEST.

Og selvom det ikke umiddelbart virker som den bedste reklame, at en spidskandidat alligevel ikke vil vælges en uge inden valget, så får det i følge valgforsker Jørgen Goul Andersen ingen betydning for Alternativets folketingsvalg.

- Dem, der stemmer Alternativet, kender ikke så meget til personerne - måske lige udover Uffe Elbæk - det er hovedsagligt folk, der stemmer på partiets grundidéer. Det er en afstandtagen fra de andre partier. Så for vælgerne betyder det ikke så meget, at der er et navn mindre at vælge mellem nu, vurderer han.

Teknisk set kan Sascha Qvortrup ikke trække sig, fordi stemmesedlerne allerede er blevet trykt. Hvis hun stadig får personlige stemmer, vil disse tælle med i Alternativets samlede stemmetal.

- Nye partier løber som regel ind i frygteligt mange katastrofer. Og kan man i Alternativet nøjes med den her, så er det billigt sluppet. Men der skal nok komme flere, smiler valgforsker Jørgen Goul Andersen fra Aalborg Universitet.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.