87 millioner til cykelstier i Midt- og Vestjylland

Fire cykelsti-projekter til 87 millioner kroner i Midt-og Vestjylland bliver nu gennemført af regeringen i en ny trafikaftale sammen med SF, Enhedslisten og Radikale Venstre.

Det bliver fremover noget mere sikkert at cykle fire steder i Midt- og Vestjylland.
Det bliver fremover noget mere sikkert at cykle fire steder i Midt- og Vestjylland.
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Cykelglade midt- og vestjyder kan godt begynde at glæde sig, for landsdelen bliver fire cykelstier rigere.

- Det er godt nyt for den grønne omstilling og mange borgere i det midt- og vestjyske. Cykelprojekterne vil gøre det mere attraktivt at tage cyklen, og der bliver nu også bedre adgang til den kollektive trafik med sikre og gode cykelstier i midt- og Vestjylland, udtaler Mogens Jensen, der er næstformand i Socialdemokratiet, i en pressemeddelelse.

Det er regeringen samt SF, Enhedslisten og Radikale Venstre, der har indgået en ny trafikaftale, hvor der er afsat 87 millioner kroner til fire cykelsti-projekter.

De 87 millioner kroner er en del af de 520 millioner kroner der i december sidste år blev afsat for at fremme cyklismen i Danmark. 370 af millionerne er blevet fordelt over 20 projekter, mens de sidste 150 millioner, er penge, som kommunerne fra efteråret kan søge om til cykelprojekter. Her vil staten og kommunerne dele udgifter ligeligt.