77-årig tv-journalist: - Jeg er bange for, at hvis jeg stopper, så dør jeg

Kai Hartmeyer er 77 år og Danmarks ældste videojournalist. Nu er han klar med ny serie om klima og bæredygtighed.

- Det er en hobby for mig. Jeg kan slet ikke undvære at lave fjernsyn, siger Kai Hartmeyer, der selv klarer kameraarbejdet.
- Det er en hobby for mig. Jeg kan slet ikke undvære at lave fjernsyn, siger Kai Hartmeyer, der selv klarer kameraarbejdet.
Foto: Privat

Kai Hartmeyer var ved at gå sukkerkold, da han skulle vandre en time i 10 graders frost ud til indlandsisen i Grønland med sit tv-udstyr.

- Jeg havde glemt at spise og drikke, så jeg var ved at dejse om. Men jeg fik de optagelser, jeg skulle, fortæller Kai Hartmeyer, der med sine 77 år formentlig er Danmarks ældste videojournalist.

Han begyndte at filme selv for 20 år siden. Og han gør det så godt, at selv garvede fotografer roser hans billeder.

- Til at begynde med satte jeg bare kameraet på auto og trykkede på den røde knap. Nu har jeg lært det hele – med gode fif fra fotografer, fortæller Kai Hartmeyer og tilføjer, at det sværeste er, når han skal lave interviews og derfor må sætte kameraet på stativ og så ellers satse på, at den, der skal interviewes, ikke flytter sig ret meget.

Kai Hartmeyers udstyr vejer omkring 20 kilo, så han holder sig i form med golf og gåture.
Kai Hartmeyers udstyr vejer omkring 20 kilo, så han holder sig i form med golf og gåture.
Foto: Privatfoto

Kai Hartmeyer er lige nu aktuel med serien Kais Klimarejse. 

Nordisk Ministerråd har besluttet, at Norden skal være den mest bæredygtige region i hele Verden. Derfor tager den garvede journalist i serien ud og besøger en række banebrydende klimaprojekter i Norden og hjemme i Midt- og Vestjylland.

Kai Hartmeyer har været med fra TV MIDTVESTs start i 1989, og siden han stoppede som fast mand på tv-stationen, har han de seneste 20 år filmet sine egne serier.

- Det er en hobby for mig. Jeg kan slet ikke undvære at lave fjernsyn. Jeg er bange for, at hvis jeg stopper, så dør jeg, siger han lunt og tilføjer, at han har lovet sin kone, Inge, at han ikke laver nogle større, nye serier i 2023. Men derefter kan der sagtens dukke noget nyt op.