33 juleindbrud i hele landsdelen

Politiet har nu gjort julens indbrud op. 33 gange brød tyve ind i private hjem, og det samlede antal indbrud ligger lidt under sidste års antal.

Fra den 23. om aftenen til den 26. om morgenen blev der i Midt- og Vestjyllands Politikreds begået i alt 33 indbrud. I samme tidsrum sidste år kunne politiet notere 37 indbrud. Værst er det gået ud over Silkeborg, der topper den kedelige juleliste med 15 indbrud.

- Ethvert indbrud er et for meget, men det er selvfølgelig glædeligt, at det ikke er eksploderet i år. Og hvis vi fraregner Silkeborg, har det egentligt været forbavsende roligt i de lokale politikredse, fortæller vagthavende hos Midt- og Vestjyllands Politi, Bjarne Askholm.

Juleaften blev to tyve taget på fersk gerning i Silkeborg takket være en opmærksom nabo. De to udlændinge fra Aarhus blev i går varetægtsfængslet frem til den 11. januar.

En del af de øvrige juleindbrud fordeler sig med fem i Herning, fire i både Thisted og Holstebro og tre i Viborg.

- Vi håber, at vi slipper med de 33 juleindbrud, men der kan selvfølgelig komme flere anmeldelser i løbet af dagen, når folk vender tilbage fra juleferie, understreger Bjarne Askholm.