Thyborøn Havn laver jobportal

Thyborøn Havn mangler arbejdskraft. Derfor lancerer den nu i samarbejde med 40 virksomheder en ny jobportal, der skal lokke folk udefra til området

På Thyborøn Havn gør man sig klar til at prøve noget nyt. Man skal prøve at søge medarbejdere ved at slå stillingerne op på en jobportal.

- Man har altid gjort det sådan, at hvis man søgte folk, så sagde man det til nogen, der så sagde det videre. Hvis bølgerne virkelig gik højt, indrykkede man en lille annonce i Dagbladet i Holstebro. Men det er slet ikke nok længere, siger Lars Sylvester Larsen, projektleder for Northsee Offshore Service Group til Avisen.dk

Område tømt for arbejdskraft

Gennem de seneste år har havnen lige så stille tømt hele omegnen for relevant arbejdskraft.

Derfor er omkring 40 virksomheder gået sammen om en jobportal i samarbejde med Ofir.dk, hvor man vil prøve at skaffe arbejdskraft udefra.

- Vi er ekspanderet langsomt gennem flere år, og nu står vi altså med en flaskehals. Vi mangler allerede folk, og vi skal bruge endnu 50 nye mand til en ny flydedok til foråret. Vi ved, at der går ledige værftsfolk rundt på Fyn og i Fredericia, og hvis de ikke har mod til at tage familien med, så kan de komme og arbejde fire dage om ugen ligesom i offshore-industrien, siger Lars Sylvester Larsen.

Nyt image

Der er blandt andet brug for smede, skibsingeniører og maskinmestre. Faglærte og ufaglærte. Og så er der brug for, at Thyborøn får et nyt image i befolkningen.

- Der er skabt et billede af, at folk flytter væk, fordi der ikke sker noget herude. Men det passer altså ikke i Thyborøn. Jo, de unge flytter måske for at få en uddannelse, og hvis de vil være sygeplejersker, så komme de måske ikke tilbage. Men det er ikke fordi, der ikke sker noget her, siger Lars Sylvester Larsen.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.