Spisested blev ædt op af flammer: Nu genåbner det efter to år

En kraftig brand lukkede i 2021 Pølseboden på Thyborøn Havn, men nu er dørene åbnet igen.

Flagene var hejst til genåbningen af Pølseboden på havnen i Thyborøn.
Flagene var hejst til genåbningen af Pølseboden på havnen i Thyborøn.
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST

Knap to år efter en brand hærgede Pølseboden på havnen i Thyborøn til ukendelighed, kan lokale og turister nu igen lægge vejen forbi, når sulten melder sig.

Lørdag genåbnede spisestedet til stor glæde for både ejere og stamgæster.

- Jeg er rigtig glad, for jeg har ventet på, at Pølseboden skulle åbne igen, så det er en kanon dag for mig – og for alle her, tror jeg, siger Patricia Weinkopf-Schöling, der var kommet helt fra Hamburg for at deltage i åbningsreceptionen.

21-årige er ny medejer

Siden branden er ejerkredsen blevet udvidet fra to til fire. Ægteparret Jens Erhardt og Annemette Steen har haft Pølseboden i 34 år, men nu har 21-årige Jessica Stenstrup Knak og hendes far købt halvdelen af spisestedet.

Hun er blev færdiguddannet kok i april og skal fremover stå i spidsen for køkkenet.

- Det er nervepirrende, men det er også megafedt at få lov til at sætte gang i Thyborøn igen, siger den nye kok, der er fra Harboøre.

Det er Jessica Stenstrup Knak (tv.) og Annemette Steen, der skal stå for den daglige drift af Pølseboden og Cafe Sus.
Det er Jessica Stenstrup Knak (tv.) og Annemette Steen, der skal stå for den daglige drift af Pølseboden og Cafe Sus.
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST

Den omfattende brand i oktober 2021 totalskadede Pølsebodens bygning, og derfor er spisestedet åbnet i nye rammer og i en ny udgave, der har fået navnet Café Sus.

- Det kommer til at være ”den gamle pølsebod” ude på terrassen, og så herinde i selve Café Sus kommer der lidt nyere tiltag til menuen, siger Jessica Stenstrup Knak.

Ikke alt er forandret

Det er dog ikke alt, der er forandret. I personaleflokken er meget velkendte ansigter at få øje på. Det gælder for eksempel for Rebecca Steen, der er datter af de oprindelige ejere. Hun er efter eget udsagn ”født i Pølseboden”, og hun har glædet sig til at servere mad og drikke for havnens gæster igen.

- Det er fantastisk. Vi har haft det altid. For mig har det været mærkeligt med to års pause, så jeg har glædet mig, siger hun.

Og det er ikke kun Rebecca Steen, der har gode minder med fra Pølseboden. Da branden lukkede stedet i 2021, væltede det ind med beskeder på Facebook, hvor gæster skrev, at de ville komme til at savne stedet.

Det gjorde dengang stort indtryk på ejeren Jens Erhardt, som du kan se i videoen herunder.

1:22
Det var en hård omgang for Jens Erhardt at besøge sit spisested dagen efter branden i oktober 2022.
Foto: Frederik Kortegaard, TV MIDTVEST

Pølseboden og Café Sus er ikke helt genåbnet endnu. Næste uge holder spisestedet lukket, inden ejerne regner med at åbne for fuld udblæsning i uge 39.