Sneglehuset i Thyborøn kommer for alvor på verdenskortet

Sneglehuset skal være med i den engelske tv-stjerne og arkitekt George Clarkes program på Channel 4 til efteråret.

Sneglehuset i Thyborøn tiltrækker opmærksomhed fra nær og fjern.
Sneglehuset i Thyborøn tiltrækker opmærksomhed fra nær og fjern.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Der har været fornemt besøg fra det store udland tirsdag i Thyborøn, hvor den engelske tv-stjerne og arkitekt George Clarke sammen med sit produktionshold har besøgt Sneglehuset i byen for at se nærmere på de mange muslingeskaller og sneglehuse, der pryder huset.

Grunden til det internationale besøg er, at Sneglehuset skal være med i arkitektens tv-program ”George Clarke’s amazing spaces”, som først sendes på Channel 4 i England, hvor en million ser med, inden programmet senere vises i 133 lande. Det fortæller forpagter af Sneglehuset i en pressemeddelelse til TV MIDTVEST.

Dansk arkitektur i fokus 

Den engelske tv-stjerne George Clarke er i gang med sin 12. sæson af sit arkitekturprogram, der fokuserer på storslåede bygninger og deres historie. Programmet tager udgangspunkt i engelske bygninger, men har i hvert program en afstikker til udlandet, hvor den afstikker i denne sæson kommer til at tælle Sneglehuset i Thyborøn.

Der er et generelt fokus på dansk arkitektur i dette års programserie, og derfor vil hele otte danske bygningsværker blive vist frem. Udover Sneglehuset skal produktionsholdet også filme Kirk Kapitals hovedsæde i Vejle fjord og Fjordenhus.

- Vi er utrolig glade for at være udvalgt. Det er en kæmpe ære at få lov til at vise Alfreds flotte og poetiske bygningsværk frem for hele verden. Det kan huset og historien bære, for kærlighed kender ingen grænser. Det kan vi se på alle de mennesker, der årligt lægger vejen forbi og bliver berørt af det fine hus, fortæller forpagter i Sneglehuset, Hanne Mette Kirkedal.

Sneglehuset blev i dag fotograferet på kryds og tværs, da det engelske filmhold arbejdede på at få de bedste vinkler med tre kameraer, kran og drone.

Og det specielle hus imponerede også arkitekten og tv-stjerne George Clarke.

- Det er simpelthen fantastisk. Det bliver ikke meget bedre end det her. Det er bare så smukt og lavet med kærlighed. Jeg er vild med hans vision. Og se alle de utrolige blomster han har lavet med skaller – Alfred tager ordet ”flowerpower” til et helt nyt niveau, forklarer arkitekten.

Besøgende kommer allerede langvejs fra 

Med dagens besøg fra det engelske Channel 4 er der tre danske og tre store udenlandske tv-stationer, der har lagt vejen forbi Sneglehuset indenfor de seneste fire år. Hos Sneglehuset oplever de dagligt, at tv-eksponeringen trækker mennesker til området.

- Det er både danske og tyske gæster, der fortæller, at de er kommet til Thyborøn, fordi de har set Sneglehuset i fjernsynet, og gerne vil se det i virkeligheden. Så det bliver spændende, om vi også kan mærke betydningen af den her eksponering på den helt store scene. Det håber vi, selvom vi så skal til at overveje en engelsk udgave af vores lille museumsfilm, fortæller forpagter Ken Koustrup.

George Clarkes program med Sneglehuset bliver vist på engelsk fjernsyn i løbet af efteråret.