Pelscenter Vestjylland: Halvdelen af medarbejderne er smittet med corona

Tidligere i dag oplyste Styrelsen for Patientsikkerhed, at 200 pelserimedarbejdere er smittet med corona. Omkring 25 af dem kommer fra Pelscenter Vestjylland.

Aksel Tranberg er driftsleder på Pelscenter Vestjylland, og de seneste par uger har været hårde på grund af coronasmitte.
Aksel Tranberg er driftsleder på Pelscenter Vestjylland, og de seneste par uger har været hårde på grund af coronasmitte.
Foto: Maria Yde, TV MIDTVEST

Der har været nok at se til på Pelscenter Vestjylland den seneste tid. For ti dage siden blev de første 19 af i alt 50 medarbejdere testet positiv for coronavirus, og siden da er yderligere syv-otte medarbejdere på pelscenteret blevet smittet med corona.

Halvdelen af medarbejderne på Pelscenter Vestjylland har altså været smittet med coronavirussen.

Det fortæller driftslederen af Pelscenter Vestjylland, Aksel Tranberg, efter Styrelsen for Patientsikkerhed i dag oplyste, at i alt 200 medarbejdere på pelserier er testet positiv for covid-19.

- Nogen må jo tage en ekstra tørn, fordi vi mangler nogle medarbejdere, så det har da været 14 dage, hvor det har været rigtig hårdt, siger driftslederen.

- Det er en kæmpe udfordring fordi aflivningerne af mink skulle forceres i en helt uhørt grad, så det har været svært, fortsætter han. 

Aksel Tranberg har ingen anelse om, hvor smitten kommer fra, eller hvordan den er kommet ind på pelseriet.

- Vi må kun afhente mink udenfor de smittede zoner, så det skal jo være raske mink, og det er det også, siger han.

Tager forholdsregler

Størstedelen af medarbejderne på Pelscenter Vestjylland kommer fra Letland, og bor derfor sammen her i Danmark.

- Jeg synes faktisk ikke, vi kan gøre mere. Vi holder folk separerede i pauserne, og de arbejder i små hold, og bor sammen i mindre grupperinger. Så jeg synes ikke, vi kan gøre mere, siger Aksel Tranberg.

Også når medarbejderne er på fabrikken, bliver der taget hensyn til sikkerheden.

- Vores personale bruger jo værnemidler, mundbind, visir, sprit og alt det der, fortæller driftslederen.

Dele af fabrikken har den seneste tid arbejdet i døgndrift, og havde det været muligt, ville Aksel Tranberg gerne have kunne hyre flere medarbejdere ind til situationen.

Pelscenter Vestjylland er et af de pelserier, der er blevet ramt af coronasmitte.
Pelscenter Vestjylland er et af de pelserier, der er blevet ramt af coronasmitte.
Foto: Maria Yde, TV MIDTVEST