Papegøjer og palmer pryder Vandborg: Kvinder har strikket byen om til sydlandsk sommerby

Nørkleklubben fra Vandborg har brugt over 100 timer på at strikke de mange figurer, der er placeret rundt om i byen.

Søndag har regnen gjort sin indtog i Midt- og Vestjylland, efter solens ellers har smilet flittigt på regionen i et stykke tid.

Men stemningen fra sydens sol kan stadig opleveres på en grå sommerdag i Vandborg, hvor nogle af byens bedste strikkere har dekoreret byen med papegøjer, eksotiske planter og liggestole.

- Projektet er jo en eksotisk overraskelse, for Vandborg er et meget lille sted, som biler egentlig mest kører igennem. Nu får man en mulighed for at få trådt lidt på bremsen og få en oplevelse med, som vi håber, folk kan få et lille smil på læben af, siger Anette Noe, der er en af strikkerne.

strikkede palmer og papegøjer
Foto: Frida Fisker, TV MIDTVEST

Selvom papegøjen på byskiltet ikke siger særlig meget, så gør kvinderne bag. Hver torsdag i foråret har Nørkleklubben, som de kalder sig, nemlig mødtes for at hygge og ikke mindst strikke løs, så Vandborg om sommeren kan blive lidt mere som Venedig.

- Det sætter jo Vandborg en lille smule på Danmarkskortet, at vi har en sjov og strikket installation, og det gør også en lille smule ved den lokale identitet, siger Anette Noe.

- Det frisker lidt op i coronatiden. Der er jo mange, der ikke bare kan rejse, når det passer dem, og vi har folk, der holder ind og tager billeder af dyrene, så må det jo være lidt værd, fortæller Helle Nielsen, der har været med i Nørkleklubben i syv år.

Detaljegraden er i top på figurerne i Vandborg.
Detaljegraden er i top på figurerne i Vandborg.
Foto: Frida Fisker, TV MIDTVEST

Kan være den sidste installation 

Nørkleklubben har brugt over 100 timer på at strikke krabber, blæksprutter og palmer. Men kvindernes mænd er også blevet sat i sving.

- Når der skal graves stativer ned til palmerne og tømrers forskellige ting til borde. Så får vi lov til at hjælpe, siger Arne Noe, der er gift med Anette Noe.

Det er tiende år i træk, at kvinderne forvandler Vandborg til en sydlandsk sommerby, og det kan meget vel være den sidste.

- Vi har jo jubilæum i år, og så har vi også ladet det sive ud, at det nok er vores sidste installation - på nær hvis vi skulle få en rigtig god ide, fortæller Anette Noe.

De strikkede figurer kan opleves i Vandborg frem til efterårsferien. 

strikkede palmer og papegøjer
Foto: Frida Fisker, TV MIDTVEST