Lokale koncertsteder indstillet til pris: - Det er mindblowing

To lokale spillesteder er nomineret til Gaffa-prisen for Årets Live Initiativ, og det er de begge mildest talt overraskede over.

Det er med en blanding af stor overraskelse og glæde, at koncertarrangørerne på Høloftet på Thyholm og 18B i Harboøre modtager nyheden om, at de begge er landet blandt de nominerede til Årets Live Initiativ til uddelingen af musikmagasinets Gaffa-prisen.

-  Jeg er meget overrasket, og så er vi megastolte over det. Vi er lige nu et sted, hvor alting står stille. Og der er det jo sindssygt dejligt at få et skulderklap af den kaliber, siger Helle Langer fra 18B

Og Bent Hargaard fra Høloftet stemmer i.

- Jeg er fuldstændig overrasket. Det havde vi ikke lige i tænkt i. At vi kunne komme med på sådan en liste der, siger Bent Hargaard, der med Høloftet specifikt er nomineret for initiativet, Picnic på Plænen, der er syv udendørs koncerter, som blev afviklet i løbet af sommeren. 

quoteJeg går 50 meter fra mit hjem og over til vores Kultursted, og så er det jo bare mindblowing, at nogen øst for Hygum bakke har fået øje på os

Helle Langer, koncertarrangør, 18B i Harboøre

Nominering varme efter svært år 

Begge koncertarrangører glæder sig særligt over, at blive nomineret netop i år.

- Jeg er megaglad for det. Særligt fordi det rammer lige nu, hvor kulturlivet er lukket ned, og der ikke er så mange gode historier. Så bliver man altså glad over, at man lige er blevet set der, siger Bent Hargaard.   

- Det er forkert at sige, at det lander på et tørt sted. Det gør det ikke, for vi er faktisk heldige med, at vi har en masse brugere og gæster, der er gode til at fortælle os, at de er glade for os.

- Men det er det jo en kæmpe anerkendelse. Det er en anerkendelse af at vores lille sted, er blevet til noget, som flere i Danmark kender til, end vi lige havde troet. Det er sejt at være i selskab med nogle helt vildt seje steder (de andre nominerede red.). Det er måske også et signal om, at vi har fat i den lange ende, siger Helle Langer. 

Modet til at tage nye chancer

Prisen fungerer som en online afstemning. De nominerede er nu listet op, og så kan brugerne stemme på tre forskellige nominerede frem til den 12. februar klokken 18. 

Bent Hargaard fortæller, at han også selv ser Picnic på Plænen som en kæmpesucces, der åbnede for nye måder at samarbejde i musikbranchen. 

- Picnic på plænen var syv mageløse aftner ude på vores plæne. Planlægningen kom i stand på en helt anden måde, end vi er vant til.  

Se her et afsnit i serien Kultur til kanten om spillestedet Høloftet på Thyholm.

- Der var bookingbureauer, der havde det rigtig svært. Gear folk og lydfolk havde det svært. Det har været et svært år for musikken, men vi formåede at holde sammen på det og få musikken ud at spille, siger Bent Hargaard og fortæller, at kunstneren Poul Krebs flere gange inden koncerterne på plænen havde foreslået, at Høloftet arrangerede koncerter på plænen.

- Det havde vi ikke modet til dengang, for hvad nu hvis det regnede den dag. Men det fik vi så modet til, og publikum greb den bare. Poul (Krebs red.)sagde, det kunne vi sagtens gøre, og det havde han jo ret i siger Bent Hargaard med grin.

 Selv om det altså foreløbigt kun er en nominering, mener Helle Langer, at det udover stoltheden har en reel værdi for det lille spillested. 

- At være en del af det selskab har stor værdi for os. Vores verden er jo lille. Jeg går 50 meter fra mit hjem og over til vores Kultursted, og så er det jo bare mindblowing, at nogen øst for Hygum bakke har fået øje på os, slutter Helle Langer.

Mød Helle Langer fra spillestedet 18 b i Harboøre. Hun er på forkant i udkanten med sin ide.

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Kultur.