Har du styr på skarnbasser og skvalderkål? Kærestepar vil give naturglæden videre med ny app

Et kærestepar fra Lemvig har udviklet en app, der skal lokke flere børn ud i naturen.

02:07

Emil Borup Grøn og Lærke Cecilie Jensen har udviklet en app med naturfortællinger og meditationer. Video: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Giraffer, løver og elefanter er nemme at kende for de fleste børn. Lidt sværere er det nok med bogfinker, skarnbasser eller admiral-sommerfugle.

Det vil et kærestepar fra Lemvig have lavet om på.

Læs også Dommerne giver fire gode råd: Sådan tager du et godt naturfoto

Derfor har de udviklet en natur-app til børnefamilier, hvor man blandt andet kan spille banko, quizze eller gå på jagt efter forskellige arter i en lokal skov.

- Det skal lægge op til, at man går ud og får fingrene i naturen. Der er jo masser af børn, som ikke bliver slæbt med ud i naturen og som ikke bliver lært op i, hvad for nogle biller og sommerfugle, vi finder herude, og det kunne vi godt tænke os at give videre, siger Lærke Cecilie Jensen, som er den ene halvdel af parret bag Naturappen.

Masser af spænding i den danske natur

Appen er skabt af hende og kæresten Emil Borup Grøn i samarbejde med en ven, som har stået for den tekniske del. Tanken er, at det bliver sjovere at færdes i naturen, når man ved noget mere om de dyr og planter, man støder på.

Vi vil gerne vise, at der er lige så spændende dyr i den danske natur som nede på savannen i Afrika. Vi har mindst lige så fede historier her.

Emil Borup Grøn, Naturappen

- Vi lever i en tidsalder, hvor elektronik fylder meget. I stedet for at skabe en kamp mellem naturen og elektronikken, vil vi gerne forene de to ting og bruge det til noget positivt. Vi håber på med at appen at kunne skabe fascination og begejstring, men også tilknytning til den danske natur. Vi vil gerne vise, at der er lige så spændende dyr i den danske natur som nede på savannen i Afrika. Vi har mindst lige så fede historier her, siger Emil Borup Grøn.

Ud over bankoplader er der blandt andet også naturfortællinger og meditation i appen.