Et impulskøb af de større: Brødre køber kirke i Lemvig for 695.000 kroner

Brødrene Torben og Søren Hauskov har sammen købt en kirke. Nu vil de ombygge den til feriebolig og kultursal.

- Her skal der bygges en trappe til lejligheden ovenpå. Skodderne i tårnet skal fjernes, så der bliver en flot udsigt ud over Lemvig, og her skal der være et nyt køkken.

Det fyger med gode ideer og skitseplaner i kirkerummet i den romersk-katolske kirke i Lemvig. Ved alteret står brødrene Søren og Torben Hauskov, der i efteråret impulsivt slog til og købte kirken for 695.000 kroner.

Så nu ligger det fast, at der fremover kommer andre toner end salmesang og bøn i den mere end 100 år gamle kirkebygning. De to lokale brødre har brugt et halvt år på at tænke sig godt om, og nu har de fundet ud af, hvad de vil bruge kirken til.

- Vi vil totalrenovere lejligheden ovenpå, så den bliver forvandlet til en moderne feriebolig, forklarer Torben Hauskov og han bror tilføjer:

- Vi tror på, at der vil være turister, der gerne vil holde ferie i en kirke. Resten af året skal kirkerummet bruges til forskellige kulturelle arrangementer, siger Søren Hauskov.

Kirkeejerne har allieret sig med arkitektstuderende, Astrid Strandbygaard, der er godt i gang med at sætte nye streger i det gamle hus.
Kirkeejerne har allieret sig med arkitektstuderende, Astrid Strandbygaard, der er godt i gang med at sætte nye streger i det gamle hus.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Det ydre bliver ikke ændret

De to brødre har allieret sig med Astrid Strandbygaard, der bliver færdig som arkitekt til sommer. Hun er godt i gang med at tegne nye streger i den gamle kirke med behørig hensyntagen til de arkitektoniske perler, som kirken rummer.

- Det er virkelig spændende at få sådan en bygning i hænderne og arbejde med en kulturarv og tegne sig ind i det. Jeg lærer vildt meget af, at andre har tænkt ting før mig, forklarer Astrid Strandbygaard.

Udvendigt bliver bygningen ved med at ligne en kirke, bortset fra at skodderne bliver fjernet på kirketårnet, så man kan kigge ud.

- Det er svært at finde andre byer, der har det, Lemvig har med havn og huse oppe på bakkerne. En store del af det kommer man til at kunne se fra kirketårnet. Det bliver så flot en udsigt, siger Søren Hauskov.

Brødrene er enige om, at den særlige stemning i kirken skal bevares samtidigt med, at nutiden bliver implementeres.

- Vi elsker sådan et projekt, hvor man går fra noget, der ikke er supergodt til noget, der bliver supergodt. Og vi glæder os til at gå i gang med renoveringen, siger de to brødre.

De håber, kirken er klar, så de kan holde julefrokost i de gamle rammer.