Efter kranulykke: Medarbejdere udsat for betydelig fare

Et kranfirma har fået to påbud efter en ulykke i Thyborøn.

Billedet viser kranføreren stå i cirka 2,5 meters højde uden sikring imod at kunne falde ned fra kranen.
Billedet viser kranføreren stå i cirka 2,5 meters højde uden sikring imod at kunne falde ned fra kranen.
Foto: Arbejdstilsynet

Firmaet NH Løft har fået to strakspåbud efter en kranulykke i Thyborøn.

Uheldet skete den 18. januar, da en kran fra firmaet NH Løft i Østervrå væltede om på siden og ned over en anden kran fra Th. Thomsen i Thisted.

Ulykken er efterfølgende blev undersøgt af Arbejdstilsynet, der gav NH Løft to strakspåbud. Det viser en aktindsigt, som TV MIDTVEST har fået. 

- Virksomheden påbydes at anvende Terex AC 250-1 til de arbejdsfunktioner og under de betingelser, den er egnet til, således at der ikke er fare for sikkerheden, skriver Arbejdstilsynet i det ene påbud.

0:28
Sådan så det ud, efter kranen var væltet.

Af aktindsigten fremgår det, at kranen i forbindelse med ulykken er brugt med udskudt hovedbom og ballast på cirka 100 ton under transport på et hældende asfaltareal. 

Arbejdstilsynet skriver, at det er forbundet med "betydelig fare" for medarbejderne. 

Arbejdede uden sikring

NH Løft fik derudover et andet påbud, fordi en kranfører har arbejdet i 2,5 meters højde uden at være sikret mod at falde ned. 

- Virksomheden påbydes at træffe effektive foranstaltninger til at forebygge risiko for nedstyrtning fra arbejde på mobilkran, skriver Arbejdstilsynet. 

Arbejdstilsynet skriver, at de mødte kranføreren af ulykken, mens han arbejdede i 2,5 meters højde i færd med at demonterer kranen, efter at den var væltet.

Begge strakspåbud skulle efterkommes senest 31. januar. 

NH Løft har ikke ønsket at kommentere sagen.