Slag, spark og halsgreb: Fem mænd sigtet for kutterdrab

Fem mænd i alderen 28 til 41 år er ved Retten i Holstebro blevet sigtet for manddrab.

3:37
I sigtelsen fremgår det, at der på den afdøde mand blandt andet er tegn på kvælertag.
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST

I en lille retssal i Retten i Holstebro tog fem mænd over middag plads i det lille rum én efter én. Mændene talte ikke sammen, men kiggede blot ned i jorden. 

De fem mænd, der er i alderen 28 til 41 år, er sigtet efter § 237, der lyder ”Den, som dræber en anden, straffes for manddrab med fængsel fra 5 år indtil livstid”.

Mændene er sigtet for i forening og efter forudgående aftale at have dræbt en sjette mand med slag og spark. Episoden skulle have fundet sted i perioden fra den 28. januar til den 30. januar ombord på kutteren L. 1 Inger Katrine 60 sømil vest for Thyborøn. 

Da de fem mænd trådte ind i retssalen, bar de alle hvidt tøj, og bukserne var af plastik. 

Der var politibetjente placeret mellem dem, én på hver side. Hver havde de en forsvarsadvokat med sig, som talte på deres vegne.

Utal af læsioner på kroppen

I sigtelsen fremgår det, at der på den afdøde mand blandt andet er tegn på halsgreb og kvælertag. Herudover er der brud på tungeben, blødninger i halsmuskulatur, mange læsioner på krop og ansigt, brud på ryghvirvlen, spredte blødninger og punktformede blødninger i øjnene.

Ifølge politiet fik myndighederne en henvendelse fra båden klokken 05:12 den 30. januar. Herefter blev afdøde, der er en mand fra den sydlige del af Ringkøbing-Skjern Kommune, hentet med helikopter og fløjet til hospitalet. Det var derimod først onsdag den 1. februar, at kutteren grundet vejret kunne komme ind til land, hvor politiet stod klar til at anholde de fem mænd.

0:43
TV MIDTVESTs reporter Tina Bangsgaard Christensen fortæller fra grundlovsforhøret.

Da sigtelsen var læst højt i retssalen, blev dørene lukket for offentligheden med argumentet om det stadig tidlige tidspunkt i efterforskningen.

Alle fem sigtede nægter sig skyldig. Alle ville de dog gerne svare på spørgsmål.