TV MIDTVEST

Kryds i Containeren: Rygning på jobbet – skal kommunerne bestemme?

Der er igen lagt op til debat, når sundhed er på dagsordenen i andet afsnit af Kryds i Containeren.

Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Når det kommer til rygepolitik, er der store forskelle i de midt- og vestjyske kommuner. I Struer Kommune er det forbudt at ryge i arbejdstiden, mens det i Thisted er op til de ansatte selv, om de vil ryge en cigaret i løbet af arbejdsdagen.

Men er det kommunernes ansvar at få borgerne til at stoppe med at ryge? Det er spørgsmålet i andet afsnit af Kryds i Containeren.

Kryds i Containeren

Frem mod kommunalvalget er vi taget en tur på genbrugspladsen i Skive med en trailer, der er fyldt med de politiske emner, som fylder mest i kommunalpolitik.
Igennem otte programmer forsøger vi at få tømt ud i traileren og blive lidt klogere på, hvad det egentlig er, vi stemmer om til kommunalvalget d. 21. november. 

Og lige så stor forskel som der er på de kommunale rygepolitikker, lige så delte er meningerne om røgfri arbejdstid på genbrugspladsen i Skive.

- Jeg kan ikke se, at det er kommunens ansvar. Man må tage hånd om sit eget liv og helbred, lyder det fra servicemedarbejder på Skive Genbrugsplads, Ina Dønning.

Ikast-Brande er en af de kommuner, som endnu ikke har indført et totalt rygeforbud i arbejdstiden. Men står det til byrådskandidat Joan Højlund fra Socialdemokratiet i netop Ikast-Brande, så bliver det ikke ved med at være sådan.

- Borgerne har ret til at ryge, når de er hjemme ved dem selv. Men når de er ude i offentligheden og på offentlige steder, hvor det er kommunens bygninger, så skal der være rygeforbud, siger hun.

Se hele programmet her:

09:31 Luk video

Mener du, det er kommunernes ansvar at stoppe med at ryge? Giv din mening til kende på Facebook eller herunder.