Kort nyt

23. feb 2024 kl. 18:39

Weekenden kan byde på vinterligt nedbør

Efter at stormen Rolf kortvarigt blæste store dele af landet omkuld, er vinden resten af fredagen aftagende.

De fleste kan endda gå på weekend med mulighed for kig til solen. Dog er der også en risiko for at blive ramt af en regnbyge fredag eftermiddag og aften.

Chancerne for solskin fortsætter ind i weekenden, men efterhånden bliver solen afløst af byger, som kan have et vinterligt islæt over sig.

Kl. 06.31

Skoleskib kommer til Thyborøn

Skoleskibet George Stage kommer til Thyborøn.

Det oplyser Stiftelsen Georg Stages Minde i en pressemeddelelse.

Georg Stage er en sejlende søfartsskole, som hvert år siden 1882 har givet unge mennesker en uddannelse til søs. Skibet ejes og drives af en stiftelse med hjemsted i København.

Skoleskibet besøger Thyborøn 17.-21. april.

Kl. 06.22

100 Arla-medarbejdere nedlægger arbejdet

Cirka 100 laboranter fra Arla har mandag morgen nedlagt arbejdet. 

Det oplyser Arla til TV MIDTVEST. 

Det drejer sig om Danmark Protein og Arinco afdelingerne i Videbæk, samt Hoco ved Arla i Holstebro, hvor arbejdsnedlæggelsen foregår.

Arla fortæller, at de arbejder på, at det har så få konsekvenser for forbrugerne som muligt. 

Kl. 05.59

Tarm kan blive Europas "brintdal"

Ringkøbing-Skjern Kommune er en af 11 europæiske partnere, der kan blive "Hydrogen Valley" - en form for europæisk knudepunkt for brint. 

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse. 

Projektet tager fire år, og skal i første omgang afsøge mulighederne for, at Stovstrup-området øst for Tarm kan gå hen og blive et centrum for innovative virksomheder og brint-baserede løsninger på den grønne omstilling.

Projektet betyder derfor ikke, at der skal bygges noget - i hvert fald ikke i første omgang. 

- Kommunens deltagelse i EU-projektet er ikke lig med, at vi politisk har vedtaget, at der skal etableres brintproduktion ved Stovstrup, men at vi har vedtaget at afsøge mulighederne for det, herunder også både fordele og ulemper ved en lokal brintproduktion, understreger viceborgmester og formand for Erhvervs-, Klima- og Arbejdskraftudvalget, Søren Elbæk i pressemeddelelsen.

Kl. 05.42

I dag begynder retssagen: 35-årig tiltalt for dobbelt drabsforsøg

En mand på 35 år fra Silkeborg tager i dag plads ved Retten i Viborg.

Han er tiltalt for at have forsøgt at slå to mennesker ihjel, som han ifølge politiet har en nær relation til. De to ofre var på daværende tidspunkt 68 år og 70 år.

Episoden fandt sted den 13. september sidste år i ægteparrets hjem i Silkeborg. Ifølge anklageskriftet angreb den nu tiltalte først kvinden og senere manden med en kniv, hvor den 68-årige kvinde fik livstruende skader.

Sagen behandles som en nævningesag. Det betyder, at anklageren kræver fængselsstraf på fire år eller mere - eller, som i dette tilfælde, hvor anklagemyndigheden går efter at få den 35-årige mand dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

TV MIDTVEST følger sagen, hvor i dag er første retsdag, mens der forventes dom på fredag.

Kl. 05.28

Pas på havareret bil

Køretøjet er nu fjernet fra vejen.
Hvis du kører fra Herning med retning mod Silkeborg, så pas på en havareret bil, som holder på vejbanen mellem Bording og Funder. Den holder i højre spor, og vejhjælpen er på vej.

Kl. 05.10

Får 10 millioner kroner til nyt kræftprojekt

Et nyt projekt har fået 10 millioner kroner til at undersøge, hvorfor nogle kvinder udvikler livmoderhalskræft som følge af en infektion med HPV, mens andre ikke gør.

Det skriver Regionshospitalet Gødstrup i en pressemeddelelse. 

Bag projektet står Anne Hammer, der er forskningsansvarlig overlæge og klinisk lektor fra Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Gødstrup. 

- Målet med forskningsprojektet er blandt andet at identificere nye såkaldte biomarkører, der kan sladre om sygdommen, selv om kvinden ikke har symptomer. Biomarkørerne vil være et vigtigt redskab, som lægerne kan bruge til at forbedre screening, klinisk behandling og forebyggelse af HPV-relateret kræft, siger Anne Hammer. 

Forskningsprojektet starter op den 1. september 2024 og i alt 640 kvinder i Danmark kommer til at deltage i det femårige forskningsprojekt, som finansieres med 10 mio. kr. af Novo Nordisk Fonden.

Kl. 04.37

Butikschef og souschef har succes med at sende live på Facebook

Det kan være svært at holde fast i de lokale kunder, så derfor har Rema1000 i Vinderup forsøgt sig med en lidt anderledes facon.

I stedet for kun at holde sig til den klassiske tilbudsavis sender de også live på Facebook 4-5 gange om ugen.

- Det er et megagodt talerør til at nå ud til kunderne. Det handler både om tilbud, men også for eksempel hvis vi ikke kan få leveret nogle varer. Som regel har kunderne mere forståelse for det på den måde, fortæller Stefan Alkærsig Høj, der er souschef i Vinderups lokale Rema 1000-butik.

Kl. 03.59

Dødt dyr på vejen ved Silkeborg

Hvis du skal køre på Rute 15 på strækningen mellem Høje Kejlstrup og Silkeborg nord, så skal du se dig godt for. Der ligger nemlig et dødt dyr på vejen mellem de to spor, og det kan forsinke trafikken.

Vejhjælp er på vej, skriver Vejdirektoratet på sin hjemmeside.

14. apr 2024 kl. 21:57

Ældre mand fundet i god behold

Politiet efterlyste søndag aften en ældre mand fra Fårvang, men han er nu fundet i god behold, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi på det sociale medie X.

14. apr 2024 kl. 20:51

Nøglesejr til Mors-Thy

Mors-Thy Håndbold tog søndag aften hjem fra udekampen mod Ribe-Esbjerg med en flot sejr på 33-28.

Det var en nøglesejr for Mors-Thy i slutspilspuljen, som også tæller BSH og Aalborg. Nu er Mors-Thy nemlig oppe på andenpladsen med fire point efter tre kampe. Nummer ét og to går videre til semifinalerne.

Mads Svane Knudsen blev Mors-Thys topscorer i kampen med hele 13 mål.

I kvalifikationsspillet vandt TTH søndag 35-31 hjemme over KIF Kolding. Allerede før kampen stod det klart, at TTH må ud i nedrykningskampe mod Skive for at blive i ligaen.

14. apr 2024 kl. 20:09

FCM var sekunder fra sejr i topbrag

FC Midtjylland var få sekunder fra at vinde søndagens hjemmekamp over FC København, men i de absolut sidste øjeblikke af topbraget i Superligaen udlignede Kevin Diks for FCK til slutresultatet 2-2.

FCM kunne have sat FCK skakmat i kampen om det danske mesterskab. En sejr havde givet et forspring på ni point ned til københavnerne. Nu er forspringet på seks point - mens FCM er á-point med Brøndby i toppen af tabellen i mesterskabsspillet.

14. apr 2024 kl. 19:14

Ejer stoppede selv brand

En brand i et fyrrum på en gård ved Nykøbing Mors fik aldrig mulighed for at sprede sig, og det kan ejeren af gården helt takke sig selv for.

Det fortæller Henrik Gade Jespersen, indsatsleder ved Nordjyllands Brandvæsen.

- Da vi kom derud, havde ejeren selv slået flammerne ned med pulverslukker og vandslange. Hans indsats gjorde en forskel, understreger indsatslederen.

Der er ingen melding om, hvordan branden er opstået.

- Det er formentlig en glød i forbindelse med fyring, der har ligget og ulmet. Men det er gisninger, lyder det fra indsatslederen.

14. apr 2024 kl. 17:49

Advarsel om hul i vejen

Vejdirektoratet er ude med en advarsel om, at der er hul i vejen på rute 34 mellem Estvad og Skive SV. Det er i retning mod Skive.

Opdatering: Advarslen er nu ophævet, oplyser Vejdirektoratet.

14. apr 2024 kl. 17:13

Årsag til lugt identificeret

Tre gange i løbet af søndag har Midtjysk Brand & Redning fået en melding om gaslugt i det nordlige Silkeborg.

Midtjysk Brand & Redning fortæller, at de har fået meldinger om, at nogle har fået det skidt i området, som er omkring Nørreskov Bakke i det nordlige Silkeborg.

Nu har indsatslederen på stedet identificeret problemet. Og der er ikke tale om en gaslugt, garanterer han.

- Der ligger noget biologisk materiale af en art herude på en virksomhed, og det lugter helt vildt, fortæller indsatsleder Lasse Clemensen.

Nu bliver det biologiske materiale lagt i en container og dækket til med vand.

14. apr 2024 kl. 17:12

FCM-træner: Ekstremt vigtig kamp

Der er i skrivende stund mindre end en time, til Superliga-braget i Herning mellem FC Midtjylland og FC København går i gang.

TV MIDTVEST har mødt FC Midtjyllands cheftræner, Thomas Thomasberg, på MCH Arena.

- I sådan et mesterskabsslutspil er de indbyrdes kampe ekstremt vigtige. Vi har en afstand til FCK på seks point, som vi kan udbygge til ni point, pointerer han om opgøret.

- Det er ikke sådan, at jeg tænker, at det er ovre, hvis vi vinder, men det vil være et forspring, som vi gerne skulle kunne beholde. Så kampen i dag er rigtig afgørende, slår han fast.

14. apr 2024 kl. 16:41

Se det her: Køerne kom på græs igen

0:22

Vestervang i Nøvling ved Vildbjerg var én af de gårde, hvor der søndag var åbent hus som en del af Arlas "køer på græs-arrangementer".

Og det var også denne gang velbesøgt, som det kan ses i videoklippet herover.

14. apr 2024 kl. 16:16

FCM møder FCK: Politiet er parate

Klokken 18 mødes FC Midtjylland og FC København i Herning i en vigtig kamp i toppen af Superligaens mesterskabsspil.

Det betyder, at der er mange fodboldfans i bybilledet i Herning og omkring MCH Arena, hvor kampen spilles.

Midt- og Vestjyllands Politi er naturligvis på opgaven, forsikrer vagchef Anders Olesen.

Indtil videre er der ikke meldinger om andet, end at tingene forløber ganske stille og roligt, fortæller vagtchefen.

14. apr 2024 kl. 15:08

Folk fik det skidt: Årsagen er identificeret

Midtjysk Brand & Redning
Foto: Arkivfoto, TV MIDTVEST

Opdateret klokken 16.45 og 18.16:

Tre gange i løbet af søndag har Midtjysk Brand & Redning fået en melding om gaslugt i det nordlige Silkeborg.

Den første melding kom lidt efter klokken 11, og den seneste kom klokken 14.44.

Midtjysk Brand & Redning fortæller, at de har fået meldinger om, at nogle har fået det skidt i området, som er omkring Nørreskov Bakke i det nordlige Silkeborg.

Nu har indsatslederen på stedet identificeret problemet. Og der er ikke tale om en gaslugt, garanterer han.

- Der ligger noget biologisk materiale af en art herude på en virksomhed, og det lugter helt vildt. Det er virkeligt kraftigt, fortæller indsatsleder Lasse Clemensen.

Årsagen til lugten har man også fundet frem til.

- Da vi graver i bunken, viser det sig, at der har været ildebrand inde i bunken. Det må have været en biologisk proces, der er startet op, lyder det fra indsatslederen.

Det biologiske materiale er blevet lagt i en container og dækket til med vand.

- Mon ikke det hjælper. Det lugter i hvert fald ikke mere, der hvor vi er, siger indsatsleder Lasse Clemensen.

14. apr 2024 kl. 13:33

Flere hundrede træer er enten fældet eller flyttet

IMG_5301
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Mellem 50 og 70 frivillige har søndag hjulpet Daniel Okkels fra Arnborg med at fælde og flytte 500 træer. 

De nu fjernede træer stod ifølge Herning Kommune for tæt på Rind Å ved Arnborg på grund af en beskyttelseslinje.

Derfor er 250 træer nu fældet, og 250 andre blevet flyttet, som alle er af sorten nordmannsgran. Træerne skulle være væk inden 1. april i år.

I afgørelsen bliver der henvist til Naturbeskyttelsesloven paragraf 16, hvor der står, at der hverken må bygges eller plantes noget inden for 150 meter af åen, da det ændrer terrænet omkring åen.

Nu er træerne altså flyttet, og Daniel Okkels er meget rørt over den store opbakning, som han søndag har modtaget. 

De mange hjælpere kom med både traktorer, gravmaskiner og en gummiged for at hjælpe til.

14. apr 2024 kl. 12:04

Politiet kommer med opfordring til blå mandag

Det er blevet forår og konfirmationstid, og dermed tid til blå mandage. 

Nordjyllands Politi kommer derfor med et par gode råd til, hvordan de nyslåede konfirmander får en sikker blå mandag. Politiet opfordrer blandt til, at man ikke tager for mange kontanter med, at man overvejer, om man skal tage sine konfirmationsgaver med sig, og at man holder øje med sin taske og mobil.

Det skriver Nordjyllands Politi på mediet X.