Kort nyt

13. feb 2024 kl. 09:50

Tre indbrud på én nat i boligområde

Der har været folk med lange fingre på spil i Skjern natten mellem søndag og mandag.

- Man har brækket vinduer op, og så har man gennemrodet skuffer og skabe i husene, fortæller Martin Bjerg, der er politiassistent ved lokalpolitiet i Ringkøbing.

Tyvene er gået fra hus til hus til hus. Tre indbrud blev det til indenfor en ganske lille radius, og de gik ikke tomhændet derfra.

- Man er kommet afsted med kontanter og smykker. Ét af stederne er der tale om et større kontantbeløb, oplyser Martin Bjerg, der ikke kan komme nærmere ind på beløbet.

Han er ikke i tvivl om, at der er tale om de samme gerningsmænd. Og noget tyder på, at de har vidst, hvad de har lavet.

- Der er ikke så meget at gå efter. Ingen fingeraftryk eller lignende, siger politiassistenten.

Politiet hører derfor også gerne fra vidner på nummeret 114.

29 minutter siden

FCM indvier ny fanshop

FC Midtjylland fejrer i denne sæson 25-års jubilæum, hvor klubben indtræder i en ny æra. Det samme gør fanshoppen, der skifter navn fra Ulveshoppen til FCM Shop.

Fanshoppen på MCH Arena har siden 1. maj været under renovering, og i dag i slår FCM dørene op for den nye fanshop, FCM Shop. Samtidig lanceres også sæsonens tre spillertrøjer, hvor særligt én af dem er inspireret af klubbens fortid.

Det skriver FC Midtjylland på sin hjemmeside.

37 minutter siden

Togafgange er aflyst

GoColletive meddeler i en pressemeddelelse, at to togafgange mellem Viborg og Rødkærsbro er aflyst. Det skyldes signalproblemer. De aflyste afgange er den fra Rødkærsbro klokken 12.21 og den fra Viborg klokken 12.39.

Kl. 09.52

Kvinde gjorde sig til tyv for 48 kroner

En tur i Rema 1000 i Nørreportcenteret i Holstebro fristede en 44-årig kvinde til at stjæle et par af butikkens varer med hjem uden beregning. 

Men så langt nåede hun aldrig. Personalet lagde nemlig mærke til en atypisk adfærd og ringede til politiet, som fik hende stoppet i butikken. 

- 45 kroner er lidt, men lidt er også forkert, oplyser Kristina Christensen, der er politiassistent ved lokalpolitiet i Holstebro.

I Holstebro samme dag blev en 26-årig mand også fristet af tanken om at tage 245 kroners dagligvarer med hjem fra supermarkedet på Beethovensvej i Holstebro uden at betale for dem. 

Men heller ikke dette butikstyveri gik politiets næse forbi.  

Den 44-årige og 26-årige kan begge se frem til en bøde. 

Kl. 09.37

Bizart syn: To mænd baksede rundt med legetøjsautomater

To østjyske mænd var tirsdag taget en tur til Vestkysten for at stjæle legetøjsautomater. 

For mens nogle børn næsten ikke kan lade være med at smide en 10'er i automaten og få et stykke legetøj med hjem, kunne to mænd på 58 og 52 år ikke lade være med at stjæle hele legetøjsmaskinen med hjem. 

Tirsdag eftermiddag bemærkede flere feriegæster nemlig i henholdsvis Søndervig og Hvide Sande, at de to mænd bar rundt på en legetøjsautomat og var ved at bakse den ind i deres bil. 

- Den er jo mellem 1 til 1,5 meter lang, så det har da vakt opsigt, siger Bjarne Aksholm, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Ringkøbing. 

Politiet fik kontakt til de to mænd, hvor deres bil blev undersøgt. Her fandt politiet en pose med tikroner af en værdi af 2500 kroner, mens der under sædet lå et sølvfad fra Georg Jensen.

De to mænd stjal en legetøjsmaskine i Søndervig og en i Hvide Sande. 

Kl. 09.19

Unge mænd fik øje på politiet og stak i løb - men den gik ikke

To mænd på 17 og 19 år fik pludselig travlt, da de så politiet på gaden i Holstebro. 

- De sætter i løb, og vi sætter efter dem til fods og får dem stoppet, oplyser Kristina Christensen, der er politiassistent ved lokalpolitiet i Holstebro. 

Det viste sig, at den pludselige trang til en løbetur tirsdag aften skyldtes, at de to mænd havde euforiserende stoffer på sig. 

- De havde euforiserende stoffer i en mængde, der betegnes til eget forbrug, siger Kristina Christensen. 

De to mænd blev sigtet og kan se frem til en bøde. 

Kl. 08.53

Kvinde tiltalt for 21 lovbrud

En 32-årig kvinde er tiltalt i ikke mindre end 21 lovbrud i en sag, der skal føres ved Retten i Viborg 30. juli.

Kl. 08.20

Indbrud på stribe - pas på i sommermånederne

I disse uger har mange forladt de hjemlige rammer og draget på ferie. Det efterlader en masse huse tomme, og det er ikke gået indbrudstyvenes næse forbi. 

Natten til onsdag fik tre huse på en villavej i Tilsted besøg af ubudne gæster.   

- Det ser vi normalt ikke, men det sker her i ferietiderne, siger Niels Kristensen, der er politikommissær ved Midt- og Vestjyllands politi.

Anmeldelsen kom 03:54 natten til onsdag, hvor en nabo havde hørt noget mistænkeligt. 

- En nabo havde hørt, at en rude blev knust, siger Niels Kristensen, der er politikommissær ved Midt- og Vestjyllands politi. 

Politiet kom ud på villavejen, hvor de kunne konkludere, at to tomme huse havde oplevet indbrud og et hus, hvor ejeren var hjemme havde haft en ubuden gæst. 

Politiet har et par spor at gå efter, men ved ikke, hvem indbrudstyven er endnu. 

- Hvis nogen har oplevet eller set noget mistænkeligt, så må de gerne kontakte os, siger Niels Kristensen. 

Politiet kan kontaktes på 114. 

Kl. 08.18

Dom i sag om "satanistisk" hærværk

Retten i Herning har fældet dom i en bisag sag om et hærværk i Tarm, der ved første øjekast lignede satanisme, men vist nok ikke var så rendyrket endda.

Kl. 06.54

Bang & Olufsen laver stor aftale for seks år

Bang & Olufsen og TCL Electronics har indgået et langvarigt licenspartnerskab for at bringe “Audio by Bang & Olufsen” til TCLs premium og high-end TV portefølje, der vil blive solgt globalt i TCLs kanaler. 

Det skriver Bang & Olufsen i en pressemeddelelse.

Licensaftalen løber seks år og begynder i juli 2024. TCL Electronics er en af verdens største virksomheder inden for forbrugerelektronik, og den nye aftale har potentialet til at blive det mest betydende licenspartnerskab, som Bang & Olufsen har indgået, hedder det i pressemeddelelsen.

Det første produkt, A300 Pro NXTFRAME TV, præsenteres i dag i Kina, og det vil være tilgængeligt på det kinesiske marked i slutningen af juli. Det nye TV vil have en soundbar og subwoofer, der er skabt i et samarbejdet mellem Bang & Olufsen og TCLs akustiske teams.

- Det er et partnerskab med et stort globalt potentiale for begge brands. Det nye partnerskab understreger vores stærke fokus på at udvide licensforretningen i tråd med vores strategi og de finansielle ambitioner på mellemlang sigt, siger Kristian Teär, CEO i Bang & Olufsen, i pressemeddelelsen.

Kl. 05.22

Opgang evakueret efter brand i garage

0:20
Foto: presse-fotos.dk

Ved Egevænget 29 i Silkeborg brændte fire garager natten til onsdag ned. 

Det oplyser Lars Even, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

Derfor blev beboere fra en opgang tæt ved garagerne kortvarigt evakueret ud af deres lejligheder. 

- Det var bare en for en sikkerhedsskyld, men der var ingen skade set på lejlighederne, siger Lars Even. 

Det er fire garager er hårdt medtaget efter branden. 

- De er stort set brændt ned, siger vagtchefen. 

Det er endnu uvist, hvad brandårsagen er. 

Kl. 05.08

Tog aflyst på strækning mellem Aarhus og Struer via Herning

Tog 5612 mellem Struer St. og Aarhus H via Herning med afgang klokken 07:23 er aflyst. 

Tog 5619 mellem Aarhus H og Struer St. via Herning med afgang klokken 10:02 er også aflyst. 

GoCollective henviser til, at rejsende opdaterer sig på rejseplanen.dk. 

Kl. 04.58

Efter øjenbehandlinger kan otteårige Theo se forskel på lys og mørke

30 gange har otteårige Theo Vestergaard Andersen nu modtaget behandlinger i et trykkammer i Spanien. En behandling der måske kan give ham synet igen. Det er et håb, der er blevet en smule større efter de første behandlinger.

- Theos pupiller ser tydeligvis anderledes ud, så der er sket et eller andet, fortæller Malene Vestergaard Andersen, der er mor til Theo.

Blandt andet er Theo blevet mere følsom overfor lys, forklarer Malene Vestergaard Andersen.

Kl. 04.07

Plejehjemsbeboer fløjet til Rigshospitalet

Manden blev hentet på Plejehjemmet Kragelund omkring klokken 23:30 tirsdag aften.
Manden blev hentet på Plejehjemmet Kragelund omkring klokken 23:30 tirsdag aften.
Foto: Presse-fotos.dk

En 75-årig beboer på plejehjemmet Kragelund Plejecenter nord for Silkeborg er i kritisk tilstand efter en brand i hans lejlighed. 

- Han har siddet og røget en pibe eller en cigaret, og så kom der pludselig flammer ved hans ben, siger Lars Even, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 75-årige blev natten til onsdag fløjet med helikopter til Rigshospitalet. 

- Han er nu under behandling for en tredjegradsforbrænding, fortæller Lars Even, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Midtjysk Brand & Redning, politi, ambulance og helikopter var til stede ved plejecenteret, men branden spredte sig ikke til yderligere lejligheder. 

16. jul 2024 kl. 23:13

Forebyg indbrud i ferien med god forberedelse

Sommerferien er begyndt og for mange betyder det ferie eller dage ude af huset. En tid der kan være præget af ubudne gæster.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort nye tal om antallet af indbrud i årets andet kvartal. 

Sammenligner man med andet kvartal sidste år, så er der samlet i hele landet sket et lille fald i antallet af indbrud, men ser man nærmere på de midt- og vestjyske kommuner, så er der store lokale forskelle.

For eksempel oplevede beboer i Viborg, Lemvig og Thisted en del flere indbrud i andet kvartal i år i forhold til samme tidspunkt sidste år. Samtidig er der væsentligt færre indbrud i blandt andet Holstebro, Skive, Struer og Morsø end sidste år, oplyser Danmarks Statistik.

16. jul 2024 kl. 21:17

Museum står fast trods kritik

Trods hård kritik holder Museum Salling fast i planerne om at forvandle Skive Museum til et kunstmuseum fra årsskiftet.

Formanden for museets bestyrelse Morten Enggaard siger, at han tager kritikken alvorligt, men understreger, at det er en enig bestyrelse, der står bag beslutningen. 

Museum Salling håber, at forvandlingen vil betyde flere besøgende.

16. jul 2024 kl. 19:46

Flere togafgange aflyst

Hvis man er en af dem, som skal rejse med GoCellective tirsdag aften mellem Herning St. og Struer St., så kan det være en god idé at tjekke togplanen en ekstra gang. Togselskabet har nemlig aflyst flere afgange.

Det gælder afgang fra Herning St. til Struer St. klokken 20.04 samt afgangen fra Struer St. mod Herning St. klokken 21.04.

Aflysningen skyldes vand på sporet. GoCellective skriver, at de indsætter busser på ruten.

16. jul 2024 kl. 19:02

BS Christiansen kommer med opfordring: - Lad være med at brokke dig over vejret

BS Christiansen kommer med en opfordring til alle, der går og er lidt småirriteret over sommervejret.

- Jeg kan da også være træt af regnvejret. Er der nogen, der har været våd, er det mig. Jeg har gået i tre uger i sumpen i Florida, og tror du ikke, at jeg var træt af at gå i vand og få ødelagt mine fødder? Jo, det var jeg da. Men jeg accepterede situationen og tilpassede mig den i stedet for at bruge kræfter på at være frustreret over noget, jeg ikke havde indflydelse på. Hvis man konstant er utilfreds og går og brokker sig over regnvejret, er det bare spild af tid. Det holder ikke op med at regne, fordi jeg beklager mig og synes, det er uretfærdigt, understreger BS Christiansen og fortsætter:

- Jeg ikke går rundt og irriterer mig over ting, jeg ikke kan gøre noget ved.

BS Christiansen er aktuel i en ny minidokumentar på TV MIDTVEST Play og TV 2 Play, som hedder "BS og ulvene til søs."

16. jul 2024 kl. 18:23

Silkeborg IF henter ung midtbaneforstærkning

Silkeborg IF forstærker midtbanen med 21-årige Mads Freundlich, der tidligere har spillet i Hobro IK. Det oplyser Silkeborg IF på deres hjemmeside.

Mads Freundlich kommer fra Aars og har spillet hele sin professionelle karriere i Hobro.

Sportschef for Silkeborg IF, Jesper Stüker, ser frem til at tilføje Freundlich til SIF-truppen.

- Mads har haft en god udvikling i Hobro og har på trods af sin unge alder, været en nøglespiller for Hobro på det seneste. Vi tror på, at Mads med sin løbestyrke og spillemæssige flair kan tage de næste udviklingsskridt hos os og indgå i konkurrencen med andre dygtige spillere centralt på midtbanen, siger han.

Mads Freundlich ser også frem til at tage det næste skridt i karrieren i Søhøjlandet, hvor han har fået en 5-årig kontrakt.

21-årige Mads Freundlich skifter til Silkeborg IF fra Hobro IK.
21-årige Mads Freundlich skifter til Silkeborg IF fra Hobro IK.
Foto: Silkeborg IF
16. jul 2024 kl. 17:55

Ulv udviser atypisk adfærd

Det var en ulv som en beboer på Salling så forleden på sin mark tæt ved Lihme. Det bekræfter forskningsansvarlig ved Naturhistorisk Museum Kent Olsen. 

Det er meget normalt, at se en ulv på den front fra tid til anden. 

- Det er helt oplagt at tale om en enlig strejfende ulv. Den er bare på gennemrejse, siger Kent Olsen. 

Det er dog noget ved ulvens adfærd som er atypisk fortæller den forskningsansvarlige. 

16. jul 2024 kl. 17:36

20-årig reddede ægtepar op af Gudenåen

Et ældre ægtepar kørte tirsdag eftermiddag i Gudenåen nær Silkeborg, hvor en 20-årig mand, der så dem køre i vandet, kom dem til undsætning. 

Det oplyser vagtchef Anders Boye Hansen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det er min klare opfattelse, at hvis den 20-årige ikke havde været så hurtig, så var de to ældre mennesker druknet. Jeg er ikke sikker på, at de af egen drift kunne være kommet ud, siger vagtchefen.