Kort nyt

28. maj 2024 kl. 17:05

Loge oplever stor interesse efter nyt program

Serapions-Ordenen oplever interesse fra flere interesserede, efter ordenen har medvirket i TV MIDTVEST-programmet "Logens hemmeligheder".

Det siger Knud Erik Christensen, der er medlem af ordenens loge i Viborg.

- Vi har fået en masse positive tilkendegivelser fra aspiranter, der har rettet henvendelse, forklarer han i et længere tv-interview, der kan ses på TV MIDTVEST Play.

I programmet fortæller den tidligere hemmelighedsfulde orden, at man har mistet halvdelen af alle medlemmer og derfor har lanceret en ny reklamevideo.

- Vi forventer, at vi kan optage en række brødre (medlemmer, red.), siger Knud Erik Christensen.

Enhver "hæderlig" mand, der er over 25 år, og som har et positivt livssyn, kan optages.

Ordenen optager nye medlemmer to gange om året.

Kl. 03.53

I dag skal Ibi-Pippi i Højesteret

I landsretten blev Ibi-Pippi Orup Hedegaard sidste år idømt et års ubetinget fængsel for at begå hærværk mod et maleri af Asger Jorn, der hang på Museum Jorn i Silkeborg.

I dag skal landets øverste appeldomstol, Højesteret, så tage stilling til Vestre Landsrets resultat i sagen. 

- Jeg håber og tror på, at man vil komme frem til en mere retfærdig dom. Jeg synes stadig, at et års ubetinget fængsel er alt for meget, fortæller Ibi-Pippi Orup Hedegaard til TV MIDTVEST forud for retssagen. 

Udover fængselsstraffen blev Ibi-Pippi Orup Hedegaard også idømt at betale 1,9 millioner kroner i erstatning. Det har hun accepteret.

12. jun 2024 kl. 23:02

Midtjyske løbere bliver nummer seks til EM i atletik

Det danske stafethold, med to midtjyske mænd på holdet, ender som nummer seks til EM-finalen i 4x100 meter atletik. 

Danskerne endte på tiden 39,21, et resultat som kaldes "tilfredsstillende" af DR's live-kommentatorer.

De to midtjyder, som er med på stafetholdet er Simon Hansen fra Bording og Emil Mader Kjær fra Skive. 

For Simon Hansen var finale hans anden finale ved dette EM, efter at han søndag blev nummer syv på 100 meter individuelt.

12. jun 2024 kl. 22:36

To mænd anholdt for at vælte 64-årig omkuld og stjæle pung

To mænd på henholdsvis 20 og 21 år er onsdag aften blevet anholdt af politiet. 

De menes at have røvet en mand på Stuer station onsdag aften kort før klokken 18. 

- Den ene har taget toget til Hjerm og der stander man toget, og anholder ham. Den anden er anholdt i Stuer et stykke fra stationen, oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jan Nørrum. 

De to mænd bliver sigtet for røveri, da de skubbede offeret omkuld og stjal hans pung. Den 64-årige mand, som blev berøvet kom ikke til skade ved røveriet, oplyser vagtchefen. 

12. jun 2024 kl. 22:08

Derfor er det så koldt lige nu

Første del af juni har langt hen ad vejen nemlig været både kølig og ustadig. Onsdag er vi sågar på vej mod den koldeste dag i halvanden måned.

Det skriver TV2 Vejret.

- Det kolde sommervejr skyldes, at der i øjeblikket bliver sendt iskold arktisk luft ned til os fra det høje nord, skriver TV 2 Vejret. 

- Luftmassen over vores hoveder har sit ophav fra Nordpolen, som stadig har et udbredt isdække. Dermed er det en iskold luft, der 7. juni indledte en lang rejse sydover. Herfra har kulden bredt sig ned over en stor del af Europa.

12. jun 2024 kl. 22:06

Sanger blev kaldt tyk og usexet: Det havde man nok ikke sagt til en mand

Den midtjyske sanger Marie Frank fortæller om sexistiske bemærkninger, hun gennem 25 år i musikbranchen har oplevet. 

Marie Frank deltager i disse dage på Folkemødet på Bornholm, og stadig aktiv i kulturbranchen.

En branche, som altid har haft et dårligt ry, mener Marie Frank. I DR's dokumentar 'Sexisme i musikbranchen' fortæller 13 kvinder om grænseoverskridende adfærd, de har oplevet i branchen.

Da Marie Frank debuterede i 1999 blev hun mødt med den holdning, at hun skulle passe ind i en bestemt kasse som kvinde.

- De syntes, at jeg var lidt for tyk, så jeg skulle lige tabe mig noget, og det tænkte jeg, ja, det har de nok ret i, husker Marie Frank. 

Læs mere om Marie Franks oplevelser i musikbranchen her: 

12. jun 2024 kl. 21:30

Midt- og Vestjylland topper trist liste

Hver sjette trafikdræbt sidste år mistede livet i Midt- og Vestjylland. Helt konkret mistede 27 personer livet.

Det fremgår af Vejdirektoratets rapport ”Trafikulykker for året 2023”, som netop er udkommet.

- Det er jo hamrende trist. Det er mindst 27 familier, der bliver ramt, siger Allan Laustsen, der er færdselsleder ved Midt- og Vestjyllands Politi.

12. jun 2024 kl. 18:21

Tidligere brandstation sat til salg

I Ringkøbing er den tidligere brandstation til salg.

- Vi får tit lidt sjovere ting ind, men jeg har endnu ikke solgt en brandstation, lyder det fra Kasper Bergenhammer Andersen, der er erhvervsmægler hos Nordicals Erhvervsmæglere, som står for salget.

Siden 1967 har Brand & Redning Midtvest haft til huse på adressen på Vesterkær, men har nu samlet deres aktiviteter på Birkmosevej.

Derfor sælger de tre midt- og vestjyske kommuner, der ejer bygningerne, nu den tidligere brandstation i offentligt udbud. Prisen lyder på 600.000 kroner.

- Bygningerne har generelt brug for en renovering og modernisering, herunder sanering af fugtproblemer, hvilket naturligvis afspejles i foreslået udbudspris, lyder det i salgsannoncen.

Men det skræmmer tilsyneladende ikke potentielle købere væk.

- Vi har sendt tilbudsblanketter ud til en håndfuld og der er flere fremvisninger i denne uge, siger mægler Kasper Bergenhammer Andersen.

Tilbudsfrist er 25. juni kl. 13. 

12. jun 2024 kl. 17:54

Butikker må afvise 1000-kronesedler ved køb under 250 kroner

Butikker har fra onsdag fået mulighed for at afvise en 1000-kroneseddel, hvis en kunde køber varer for under 250 kroner.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Oprindeligt var det planen, at butikker skulle kunne afvise pengesedlen ved køb for under 500 kroner. Fra 31. maj 2025 er 1000-kronesedlen ugyldig i Danmark, og den er derfor ved at blive udfaset.

Et af argumenterne for at udfase 1000-kronsedlen har fra regeringens side været, at den bliver brugt til økonomisk kriminalitet.

Men man har også et ønske om at finde en balance, hvor man på samme tid tager højde for ældres og enliges indkøbsmønstre.

- Vi har lyttet til erhvervslivets bekymringer, og nu giver vi butikkerne mulighed for at afvise sedler, hvis købet er under 250 kroner, siger erhvervsminister Morten Bødskov (S) i meddelelsen.

12. jun 2024 kl. 16:55

36-årig kvinde fængslet, efter hun stjal energidrikke

Onsdag er en 36-årig kvinde blevet varetægtsfængslet efter et butikstyveri tirsdag aften i Sct. Mathias Centret i Viborg. Her forsøgte hun at stjæle fire energidrikke af mærket "Monster" til en værdi af 87,80 kroner.

Det fortæller Peter Søndergaard fra Viborg lokalpoliti, som også kan oplyse, at den 36-årige kvinde er kendt af politiet. 

- Hun forsøgte, at gå forbi kasselinjen uden at betale med fire energidrik, men bliver stoppet af butiksbestyreren. I stedet for at lægge varerne fra sig, så giver hun den 43-årige bestyrer et slag i hovedet. Han forsøger derefter at holde fast i hende, hvor hun bider ham i venstre underarm og snapper ud efter ham flere gange, siger Peter Søndergaard.

Derfor blev kvinden sigtet for røveriforsøg, vold og tyveri, men blev i byretten varetægtsfængslet på grund af risikoen for, kvinden vil gøre det igen. Hun har nemlig i alt 20 sigtelser for butikstyveri bag sig siden 2023, oplyser anklager Cecilie Pedersen.

Den 36-årige nægtede sig skyldig i alle forhold. 

12. jun 2024 kl. 16:44

Den danske energisektor anbefales at ruste sig bedre mod trusler

Energistyrelsen beder Energinet om at hæve sektorberedskabet for energisektoren fra grøn til gul.

Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Grøn betyder lav trussel, mens gul betyder middel trussel.

Gul afspejler, at der er aktører, som har kapacitet og intention om angreb eller anden skadelig aktivitet. Men der er ikke indikation på planlægning af konkrete angreb.

I en normal situation vil niveauet være hvid. Dernæst eskalerer trinnene til grøn, gul, orange og til sidst rød, som indikerer meget høj trussel.

12. jun 2024 kl. 16:37

Tidligere drabschef "ikke helt overrasket" over frifindelser

- Som udgangspunkt kommenterer jeg aldrig på domstolenes afgørelse. Alligevel vil jeg dog sige, at jeg ikke er helt overrasket. Anklagemyndigheden har ikke kunnet påvise motiv og forsæt til drab.

Sådan siger Bent Isager-Nielsen om dagens afgørelse i Kuttersagen, hvor fem fiskere i alderen 29 til 42 år kunne forlade Retten i Holstebro som frie mænd, efter de er blevet frikendt for drab på 41-årige Alf Villum Jensen.

12. jun 2024 kl. 16:19

Pokalfinale bliver gratis at se

Det bliver gratis at se næste uges pokalkamp mellem FC Nordsjælland og Brøndby, der i anledning af DM Ugen afvikles på MCH Arena i Herning.

Det oplyser Herning Kommune på Facebook.

Kampen sparkes i gang onsdag 19. juni klokken 18, og billetter kan hentes på DBU's hjemmeside.


12. jun 2024 kl. 16:01

Fiskere klapper i efter frifindelse

Fiskerne i Thyborøn er ikke meget for at udtale sig omkring Kuttersagen, hvor fem fiskere onsdag er blevet frikendt for drab på Alf Villum Jensen.

TV MIDTVEST tog turen til Thyborøn for at snakke med fiskerne i byen om, hvad sagen har betydet for branchen, men der var ikke nogen, der havde lyst til at stille op til interview.

L1 Inger Katrine stævnede ud fra Thyborøn tilbage i januar 2023, hvor de seks mænd var ombord. I dag er kutteren blev ophugget.

12. jun 2024 kl. 15:41

Far til otteårig stod frem med bøn - nu modtager han mange positive beskeder

- Det er en sej pige, du har, håber I har det godt, og det er fedt, du står frem og fortæller.

Sådan skriver flere til Benjamin Djbini Kan, der mandag aften fortalte om, at hans datter var blevet passet op af en bil på hovedgaden i Ikast.

- Mit budskab skulle hurtigt ud. Og det har været dejligt at se, at folk deler. Vi skal have stoppet sådan noget her, forklarer han.

Mandag eftermiddag blev datteren passet op af en bil på hovedgaden i Ikast. 

Derefter vendte pigen om, mens bilen forsvandt ad en sidegade, og hun cyklede i stedet hen til et nærliggende pizzeria, hvor hun kendte personalet.

Episoden er anmeldt til Midt- og Vestjyllands Politi. Det har politiets vagtchef bekræftet.

12. jun 2024 kl. 15:00

Tricktyv listede både pung og ring af 83-årig mand

Lokalpolitiet i Herning beder nu offentligheden om hjælp til at finde den tricktyv, der 10. maj snød en 83-årig mand på Brorsensvej i Herning.

Det fortæller Henning Præstegaard, som er politiassistent hos Herning lokalpoliti.

Den ældre mand fik besøg af en tricktyven, der i første omgang gerne ville låne en kuglepind. Men det var kun en anledning til at stjæle flere værdigenstande fra manden.

- Gerningsmanden, som er af udenlandsk oprindelse, fik held med at tage pungen op af den ældre mands baglomme, hvori han tog 600 kroner. I samme omgang fik han sneget en guldring af hans finger inden han forsvandt derfra igen, siger Henning Præstegaard.

Tricktyven beskrives som en mand mellem 30-35 år, almindelig af bygning og mellem 170-175 centimeter høj. Derudover var han brun i huden, havde sort, kort hår og taler dansk med accent.

Politiet kan kontaktes på 1-1-4.

12. jun 2024 kl. 14:49

Silkeborg går på rov hos AaB og køber Bakiz

Offensivspilleren Younes Bakiz skifter fra oprykkeren AaB til den kommende Superliga-konkurrent Silkeborg.

Det oplyser de to fodboldklubber på deres hjemmesider onsdag.

Det blev til 55 kampe for AaB, hvor hans talent aldrig for alvor blev forløst efter skiftet fra Viborg i 2022. Det blev i alt til 12 scoringer for den 25-årige spiller i AaB-trøjen.

- Jeg kom til AaB med store ambitioner, men desværre gik det ikke som håbet, og det har været meget op og ned, siger Younes Bakiz til AaB's hjemmeside.

Nu håber Silkeborg, at man er i stand til, at man kan gøre Bakiz til en profil.

- Bakiz har både et godt blik for spillet, kan spille i mellemrum og så kan han selv sætte modspillere af.

- Vi ser ham spille højt på banen og ser også et potentiale som målscorer, siger sportschef Jesper Stüker til klubbens hjemmeside.

12. jun 2024 kl. 14:48

Glasskår lå ti meter inde i hus efter indbrud

Glasskår fra en rude i en tereassedør lå ti meter inde i et hus Dalvangen i Aalestrup, efter et indbrud tirsdag morgen.

Det fremgår af Nordjyllands Politis døgnrapport.

Tyvene var kommet ind i huset ved at knuse en rude i terrassedøren, som var blevet smadret med sådan en kraft, at der lå glasskår ti meter inde i huset.

Alle skuffer og skabe var gennemrodede, og flere forskellige smykker og et gavekort til en strikkebutik var stjålet. Politiet formoder, at tyvene derefter er stukket af igen gennem den knuste terrassedør. 

Politiet oplyser, at tyvene er kommet frem til huset gennem en sti og skov i nærheden, da de kunne se, at skovbunden og en hæk var trådt ned. 

Nordjyllands Politi vil gerne modtage henvendelser eller kontaktes på telefon 114, hvis man har set eller hørt noget i området.

12. jun 2024 kl. 14:17

Teatre får ekstra håndsrækning på knap ti millioner

Holstebro Teater og Limfjordsteatret, der har afdelinger i Nykøbing og Thisted, får hver 4,7 millioner kroner i ekstra støtte fra staten.

Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

De to teatre får ekstra midler, da de ligger i områder, hvor der er langt til de centrale landsdelsscener.

Pengene bevilges i perioden 2024 til 2027.

- Vore egnsteatre er utrolige vigtige for, at vi kan sikre et professionelt teatertilbud til danskerne i hele landet, siger kulturordfører i Socialdemokratiet Mogens Jensen.

12. jun 2024 kl. 14:00

Opstod, da Herning var i chok: På vej med app - også for mænd

I forbindelse med den sag, der i går ved Retten i Herning førte til, at to mænd blev dømt og udvist fra Danmark for forsøg på frihedsberøvelse og forsøg på voldtægt stiftede en kvinde i efteråret en Facebook-gruppe under navnet ”Herning – kom sikkert hjem”.

Og siden er konceptet vokset betragteligt. Under navnet ”FollowMate” har det bredt sig til 12 byer. Og nu barsler folkene bag med en app.

12. jun 2024 kl. 13:39

Bevidstløs kvinde fundet på cykelsti

En 73-årig, bevidstløs kvinde blev tirsdag fundet af en forbipasserende på cykelstien på Randersvej i Viborg.

Det oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Anders Hansen.

Kvinden er nu indlagt på Aarhus Universitetshospital.

Hendes tilstand blev beskrevet som kritisk, umiddelbart efter hun blev fundet klokken 15.30.

Politiet vurderer, at kvinden af uvisse årsager er væltet på sin elcykel. I den forbindelse har hun fået flere skader.

Det er uvist om kvinden havde en cykelhjelm på, da hun væltede.