Griseproducenter ærgrer sig over Danish Crown-dom: - Rigtig træls

Søren Overgaard ærgrer sig over fredagens dom over Danish Crown.
Søren Overgaard ærgrer sig over fredagens dom over Danish Crown.
Foto: Lars Lauridsen, TV MIDTVEST

Fredag blev det afgjort ved Vestre Landsret, at Danish Crown har lavet vildledende markedsføring.

Det skete, da virksomheden satte mærkater på deres pakker med svinekød, hvor der stod "Klimakontrolleret gris" som en del af en markedsføringskampagne i 2020.

Dommen ærgrer Søren Overgaard, der er griseproducent i Hillerslev i Thy. Han leverer ikke selv kød til Danish Crown, men synes stadig, dommen er ærgerlig for branchen.

- Vi vil alle sammen rigtig gerne være med i den grønne omstilling, og vi flytter os hele tiden i forhold til forbrugerne, så det er da rigtig træls. At man prøver at lave nogle tiltag, og så kan man ikke få lov at reklamere med det. Vi har jo også konkurrenter i køledisken, vi gerne vil kunne fremhæve os i forhold til, siger han.

Også Flemming Ejlersen, der producerer grise i Bjerringbro, synes dommen er 'lige voldsom nok' Og han er bekymret for, hvilket signal det sender til forbrugerne.

- Der er jo nogen, der vil læse det, som om vi ingenting gør, og der er jo sket rigtig meget de sidste mange år. Så på den måde ærgrer det mig, siger Flemming Ejlersen.

Det er Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen Danmark, der anlagde sagen, og senere fik de også støtte af Forbrugerrådet Tænk.

Danish Crown skal betale 300.000 kroner i sagsomkostninger til statskassen, har Vestre Landsret bestemt.