Kort nyt

25. mar 2024 kl. 08:48

Død person fundet på stranden

INCOMING 250324 1094 tiba
Foto: Tina Bangsgaard, TV MIDTVEST

En livløs person blev tidligt mandag morgen fundet i vandkanten på strækningen mellem Fjaltring og Ferring.

Det oplyser vagtchef Ole Vanghøj fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det er en ravsamler, der har fundet personen her til morgen, beretter vagtchefen.

Politiet formoder, at den omkomne er en kvinde.

- Men personen har ligget i vandet i et godt stykke tid, så det er ikke lykkedes os at identificere vedkommende endnu, siger Ole Vanghøj.

Nu pågår de videre undersøgelser, hvor politiet indhenter oplysninger om savnede personer fra andre politikredse, eventuelt også fra udlandet.

Den afdøde person, som mandag morgen blev fundet ved kysten mellem Fjaltring og Ferring, er endnu ikke identificeret.

Der afholdes ligsyn på onsdag og derefter obduktion. Sandsynligvis kan dødsårsagen først slås fast derefter.

- Umiddelbart mistænker vi ikke en forbrydelse, men vi udelukker ikke noget på nuværende tidspunkt, siger vagtchefen.

Kl. 09.04

Lukningstruet uddannelse: - Hvorfor skal vi samles i store flokke?

Læreruddannelsen i Nørre Nissum står til at lukke, men de studerende vil beholde den, selvom den nyeste årgang kun har ni studerende.

Èn af dem er Sara Dahl Eriksen, der er i gang med det første år på læreruddannelsen. Som det ser ud lige nu, er hun en del af det sidste hold, der kommer til at dimittere fra læreruddannelsen i Nørre Nissum, når de bliver færdige i 2027.

- Det er et fantastisk sted, og vi ved, at vi er udkanten, men der skal også være nogle, der bliver i udkanten. Vi er i blandt andet i praktik i kommunen, og her kan vi forelske os i området. Hvorfor skal vi alle sammen samles i så store flokke?, spørger Sara Dahl Eriksen, der er en af de 1. årsstuderende.

Tidligere på ugen blev det nemlig meldt ud, at VIA University College vil lukke læreruddannelserne i Nørre Nissum og Skive og uddannelsen i Holstebro.

Kl. 08.27

Herning Blue Fox skifter cheftræner

Ishockeyklubben Herning Blue Fox skal have ny cheftræner. Således stopper man samarbejdet med Pelle Hånberg efter blot én sæson.

Det oplyser formand Claus F. Sørensen til Sport Herning ifølge Metal Ligaen.

Det sker, efter at flere spillere i truppen har efterspurgt bedre coaching.

- Vi har i sæsonens løb fået nogle indspark fra nogle spillere om det emne, og der har også været holdt nogle møder tilbage i januar.

- Det er slet ikke hele truppen, der har følt det sådan. Men med den trup, vi allerede har til næste sæson, kunne vi se nogle udfordringer, hvis vi kørte videre, siger Claus F. Sørensen til Sportherning.dk.

Han tilføjer, at der ikke er blevet sat spørgsmålstegn ved Pelle Hånbergs spillestil.

Kl. 07.47

FCM-spiller gør fremskridt på neurocenter

Den svenske landsholdspiller hos FC Midtjylland er i kraftig bedring. Det meddeler klubben i en pressemeddelelse. 

28-årige Kristoffer Olsson mistede bevidstheden i sit hjem den 20. februar. For godt en måned siden blev han udfaset af respirator på Aarhus Universitetshospital og overflyttet til Hammel Neurocenter.

På Hammel har Kristoffer Olsson genvundet både motorisk funktion og sine verbale evner. Hans fysiske fremgang er betydelig, og han træner nu aktivt sin gangfunktion og er i stand til at spise selvstændigt, lyder det fra FC Midtjylland.

- Det er betagende at bevidne Kristoffers kamp mod sygdommen. Hans positive attitude, kampånd og utrættelige vilje til at vinde er en inspiration for os alle, fortæller administrerende direktør, Claus Steinlein.

FC Midtjylland og FC København skal senere søndag spille topopgør i Superligaen.

Kl. 07.42

Villa stod ikke til at redde: Familien er på ferie

En villa i Sønder Dråby på Mors er søndag morgen brændt så meget, at det nu er ubeboeligt. Det fortæller Henrik Gade Jespersen, som er indsatsleder hos Nordjyllands Brandvæsen.

- Min holdleder er på stedet som den første, og han fortæller, at hele huset er overtændt.

Ifølge indsatslederen har hele stueetagen og førstesalen været antændt så kraftigt, at det ikke var forsvarligt for brandmændene at gå ind i huset.

- Huset er ubeboeligt. Det der står tilbage er ydevæggene og den ene gavl. Derudover er det lykkes at redde garagen og en olietank, som stod i et fyrrum, siger Henrik Gade Jespersen.

Det var en forbipasserende, der tilkaldte brandvæsnet. Beboerne i huset var ifølge indsatslederen ikke hjemme, da de er på ferie.

Brandvæsnet er stadig i gang med efterslukningen og forventer, at det vil tage cirka en time endnu. Årsagen til branden har ikke været mulig at identificere endnu.

Beredskabet modtog alarm om branden klokken 05.44.

Kl. 07.19

Kraftig blæst på Sallingsundbroen

Hvis man er en af de bilister, der i løbet af søndagen skal over Sallingsundbroen, så skal man være ekstra opmærksom.

Vejdirektoratet advarer nemlig om kraftig blæst på broen.

Direktoratet forventer, at vinden aftager i løbet af eftermiddagen.

Kl. 06.17

Drivvåd april kan nærme sig 88 år gammel rekord

April måned er i gennemsnit årets tørreste, men det er på ingen måde tydeligt i år. Tværtimod har april budt på store mængder regn, og allerede fire dage inde var normalen for måneden passeret.

Det skriver TV 2 Vejret.

I en gennemsnitlig april falder der normalt 38,5 millimeter regn på landsplan, mens der er til og med 12. april allerede er faldet 67,2 millimeter. Hvilket svarer til 74 procent over normalen.

April 2024 er nu allerede på en 9. plads over de vådeste siden 1874, hvor man begyndte systematisk at måle herhjemme.

Om rekorden bliver slået er for tidligt at sige, men udgangspunktet fra midt på måneden peger i retningen af en potentielt rekord våd april.


Kl. 05.58

Robotplæneklipperen kan være farlig for pindsvin

Græsset gror, og derfor kan mange få lyst til at sætte robotplæneklipperen i gang igen. Men det kan blive livstruende for havens pindsvin. 

Thomas Skovby Sannino, der har en plejestation for pindsvin i Ulstrup, fortæller at det ikke er ualmindeligt, at han får lemlæstede pindsvin indleveret.

- Kommer de ind og mangler et ben eller to, så er det ikke usandsynligt, at de har været i kontakt med en robotplæneklipper. Der er robotter, der ikke stopper, hvis de møder et pindsvin, siger han.

Mødet mellem pindsvin og robotplæneklipper kan på en meget enkel måde undgås.

- I princippet skal man bare slukke for robotplæneklipperen om natten og aftenen, for pindsvin er mest aktive om natten, det er sjældent, man ser dem om dagen, fortæller Thomas Skovby Sannino.

13. apr 2024 kl. 20:57

Herning får heller ikke bronze

Herning Blue Fox får ingen medaljer i denne ishockeysæson.

Lørdag aften tabte ishockeyholdet med 2-3 på udebane til Aalborg Pirates i den anden og sidste af to bronzefinaler.

Fredag spillede de to mandskaber uafgjort 3-3 i Herning, og dermed vinder Aalborg altså samlet og snupper DM-tredjepladsen og det mindst fine medaljesæt.

Sæsonen slutter dermed som en skuffelse for både Herning og Aalborg. De to hold har domineret sæsonen i toppen af Metal Ligaen og havde sat næsen op efter en plads i finaleserien. Den spilles i stedet mellem Esbjerg og SønderjyskE.

13. apr 2024 kl. 20:10

Skjern tabte i Ringsted

Skjern Håndbold måtte lørdag tage hjem fra det sjællandske uden point i bagagen.

I Herreligaens slutspil vandt TMS Ringsted på hjemmebane med 29-24, og dermed er slutspilspuljen helt åben.

Halvvejs gennem de seks spillerunder ligger Ringsted, Skjern og Fredericia helt lige med hver fire point foran GOG med tre.

13. apr 2024 kl. 19:24

Restaurant genåbnet efter rottebesøg

For et par uger siden måtte Munken i Holstebro lukke midlertidigt ovenpå et uvelkomment besøg af rotter. Det var anden gang på to måneder, at der på den måde var ubudne gæster.

Men nu er der håb igen. Munken er genåbnet.

- Det er med blandet mod, for man håber jo bare ikke, at det sker igen. Vi er selvfølgelig glade for, at vores medarbejdere har smidt alt og hjulpet os, understreger medejer Mikkel Olsen.

13. apr 2024 kl. 18:03

BSH tabte stort ovenpå trænerfyring

Der var umiddelbart ingen "chokeffekt" at spore hos Bjerringbro-Silkeborg (BSH) ovenpå trænerfyringen for et par dage siden, da holdet lørdag eftermiddag tabte med 22-33 på hjemmebane til DM-favoritterne Aalborg Håndbold.

Efter skuffende resultater valgte BSH-ledelsen torsdag at fyre cheftræner Patrick Westerholm. I stedet står assistenttræner Simon Sørensen i spidsen for holdet, men der var ikke noget at stille op mod aalborgenserne.

Nederlaget betyder, at BSH stadig er sidst i slutspilspuljen, som udover BSH og Aalborg også består af Mors-Thy og Ribe-Esbjerg. BSH har blot ét point, mens Ribe-Esbjerg og Mors-Thy, der mødes søndag, har to point hver. Aalborg topper med otte point.

Bjerringbro-Silkeborgs næste kamp i puljen er på næste søndag. Det er på udebane mod Ribe-Esbjerg. En uge senere får BSH besøg af Mors-Thy.

13. apr 2024 kl. 16:47

TTH skal spille nedrykningsgyser

TTH Holstebro skal ud i altafgørende kampe mod Skive FH for at undgå nedrykning.

Det står klart, efter at to andre mandskaber i Herreligaens nedrykningsspil mødte hinanden lørdag eftermiddag. Nordsjælland Håndbold vandt 31-26 hjemme over Skanderborg AGF, og det resultat betyder, at TTH nu ikke kan undgå at slutte på sidstepladsen.

TTH Holstebro og Skive FH mødes ligeledes i bedst af tre kampe.

13. apr 2024 kl. 16:15

Truede mænd til at hæve penge: Nu er Viborg-duo bag tremmer

En 26-årig kvinde og en 26-årig mand fra Viborg er lørdag kommet bag tremmer, efter at de natten til lørdag blev anholdt.

De to personer er blevet varetægtsfængslet frem til den 8. maj, oplyser vagtchef Anders Olesen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- De er sigtet for røveri mod person i egen bolig, uddyber han.

Røveriet fandt sted i en lejlighed på Toldbodgade i Viborg, hvor to mænd på henholdsvis 42 og 34 år ifølge sigtelsen blev truet med kniv og frarøvet dankort og mobiltelefoner.

Derefter truede gerningsmændene de to mænd til at gå med til en hæveautomat, hvor der blev hævet et beløb af ukendt størrelse.

Politiet anholdt de to mistænkte omkring en time efter hændelsen, som fandt sted kort efter midnat.

13. apr 2024 kl. 14:28

Profil fra Herning forstærker Danmark

Oliver Bjorkstrand, der er opvokset i Herning, har meldt sig klar til Danmarks OL-kvalifikationskampe i august.

Det danske ishockeylandshold skal forsøge at kvalificere sig til vinter-OL i Milano og Cortina d'Ampezzo om to år, og det bliver med tre NHL-profiler på holdet.

Udover Oliver Bjorkstrand har Lars Eller og Nikolaj Ehlers meldt sig klar til OL-kvalifikationskampene mod Japan, Storbritannien og Norge.

Det siger landstræner Mikael Gath til TV2 Sport.

- De kommer hjem og spiller i august, hvis de alle er friske, siger landstræneren, efter at han er kommet hjem fra sin charmeoffensiv i Nordamerika, hvor han har besøgt de danske spillere.

Foruden den klarmeldte trio spiller også den herningensiske målmand Frederik Andersen fast i NHL, mens flere andre danskere skøjter rundt i periferien af den stærke liga.

OL-kvalifikationsstævnet afvikles i perioden 29. august-1. september i Aalborg. Kun stævnets bedste nation sikrer en plads ved OL.

13. apr 2024 kl. 13:13

Bjerringbro Silkeborg vil rejse sig mod Aalborg Håndbold

Bjerringbro Silkeborg skal lørdag eftermiddag forsøge at rejse sig mod Aalborg Håndbold, efter at klubben torsdag fyrede cheftræner Patrick Westerholm.

Det skete på det afgørende tidspunkt i hele sæsonen, og det er ikke gået ubemærket hen hos klubbens fans.

- Det har været en turbulent tid. Vi synes, at fyringen var uundgåelig, men det havde nok været mere optimalt at gøre det, inden slutspillet gik i gang. Der har været advarselslamper, lyder det fra Henriette Fuglsang Sørensen, der er med i styregruppen hos BSH Support.

Sidste sæson lykkedes det ikke for Bjerringbro Silkeborg at komme i semifinalen, men selvom det lige nu ser svært ud, så kan klubben stadig selv afgøre dens egen skæbne i år.

Bjerringbro Silkeborg spiller mod Aalborg Håndbold lørdag klokken 16.00.

13. apr 2024 kl. 11:13

Ny girafstald savner beboere

I Haunstrup står en ny girafstald til knap fem millioner kroner tom. Den venter nemlig på to nye langhalsede beboer, men de er blevet en smule forsinkede. 

- Man kan mærke, at gæsterne savner dem. Vi bliver hver dag spurgt, hvornår de kommer, og vi har ikke kunnet give dem et svar, siger Sofie Berg Hansen, der er zoolog ved Jyllands Park Zoo.

Der er fundet to nye giraffer, men de er blevet forsinkede.

Den ene står i Ree Park og den anden i Tyskland. Og det er sidstnævnte, der er årsagen til, at flytningen trækker ud.

- Den tyske giraf har tidligere været flyttet. Og i den transport har den haft en rigtig træls oplevelse, forklarer Sofie Berg Hansen og fortsætter:

- Så nu er de gået i gang med en træningsproces, hvor man prøver at have ro omkring traileren, så giraffen frivilligt kan gå derop. Men for et dyr, der er så nervøs som en giraf er, kan det være en meget, meget lang proces.

Jyllands Park Zoo håber at få de to nye beboer indenfor de næste par måneder.

13. apr 2024 kl. 09:36

Lun lørdag i vente

Lørdagsvejret bliver lunt, men der er samtidig udsigt til flere byger som dagen skrider frem.

Det skriver TV 2 Vejret.

Lørdagen begynder med udsigt til tørvejr langt de fleste steder. Men selvom bygerne for nu har sluppet, så er der stadig en del skyer på himlen. Temperaturerne ligger i løbet af formiddagen på mellem 9 og 12 grader, og stiger frem mod frokost. Og selvom der er mange skyer på himlen, kan solen også komme frem fra tid til anden.

Især centralt i landet er der mulighed for solstrejf i løbet af lørdagen.

I aften og i nat passerer en frontzone landet, og giver lokalt 5 til 10 millimeter regn.

Prognose lørdag klokken 15.00.
Prognose lørdag klokken 15.00.
Foto: TV 2 Vejret
13. apr 2024 kl. 08:47

Ida Karstoft forbedrer sin danske rekord på 200 meter

Ida Karstoft har barberet yderligere 0,07 sekunder af sin danske rekord i 200-meterløb.

Fredag brugte den lynhurtige løber fra Lemvig 22,6 sekunder på at tilbagelægge distancen ved et stævne i USA.

Det oplyser Dansk Atletik.

I et år med både EM og OL ser forbundets elitechef, Mikkel Larsen, lyst på, at Karstoft allerede nu har vist sig hurtigere end nogensinde.

- Det er et fantastisk resultat af Ida Karstoft. Efter en vinter og et forår med fuld fokus på den vigtige 2024-sæson viser hun, at den dedikerede indsats ser ud til at virke. En dansk rekord allerede nu giver store forhåbninger frem mod de kommende mesterskaber.

- Jeg tror bestemt, der er meget mere i Ida senere på sæsonen. Og ellers kan vi blot glæde os over, at hun aktuelt ligger i toppen af den europæiske rangliste, siger Mikkel Larsen.

Det er knap to år siden, hun første gang slog danmarksrekorden på distancen. Dengang havde Dorthe Wolfsberg haft den i 39 år, men siden har Karstoft gentagne gange forbedret rekorden.

28-årige Karstoft ærgrer sig dog over, at hun ikke var en my hurtigere ved fredagens stævne.

- Jeg er ikke bare tilbage, jeg er hurtigere. Ny personlig rekord og ny dansk rekord. Jeg er glad, men jeg vil gerne indrømme, at 22,57 sekunder havde været en sjovere tid, skriver hun på Instagram med henvisning til, at den tid automatisk kvalificerer hende til sommerens OL i Paris.

13. apr 2024 kl. 08:18

Ricki har sendt over 300 jobansøgninger uden held

I over et år har Ricki Schelde gjort et ihærdigt forsøg på at finde sig et job. Han har sendt over 300 ansøgninger afsted og snakket med mindst ligeså mange arbejdsgivere. På trods af det er der ikke dukket noget op.

- Når man bliver ved med at få afslag, så er det svært, siger han og holder en lille pause:

- Det påvirker mig... rigtig meget.

Ricki Schelde er spastisk lammet i den ene side, og for 13 måneder siden mistede han sit job og har siden gået ledig.

Han drømmer om at arbejde som sælger, men det vigtigste er ikke længere, hvad han kommer til at arbejde med, men bare at han igen kommer til at arbejde.

- Jeg håber bare, at der er en eller anden virksomhed, der er klar til at tage kampen op, og se om de ikke kan få integreret mig. For det ville bare være så dejligt at være en del af et arbejdsfælleskab igen, siger han.

13. apr 2024 kl. 07:52

Hjemmerøvere tvang mænd ned til hæveautomat

En 25-årig mand og en 26-årig kvinde er natten til lørdag blevet anholdt i Viborg efter et hjemmerøveri.

Det siger vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi Simon Skelkjær.

Røveriet er sket i en lejlighed på Toldbodgade i Viborg, hvor to mænd på henholdsvis 34 år og 42 år har befundet sig.

De to mænd blev truet med kniv og frarøvet blandt andet to mobiltelefoner og en pung med et dankort.

Desuden har de to anholdte truet mændene ned til en hæveautomat og hævet et ukendt beløb, som de er stukket af med.

- De er blandt andet blevet truet med tæsk, siger vagtchefen.

Politiet fik anmeldelsen klokken 00.10, og en time efter har de anholdt de to gerningspersoner på baggrund af "signalement og lokalt kendskab".

Simon Skelkjær siger, at man har en formodning om, at de forurettede og de anholdte kender hinanden i forvejen.

Politiet efterforsker sagen og vil senere i løbet af lørdag tage stilling til, om den 25-årige mand og den 26-årige kvinde skal fremstilles i grundlovsforhør.