Socialdemokrat trods KD-fremgang: Jeg vil være borgmester

Søren Elbæk er meget optimistisk. Socialdemokratiet vil have borgmesterposten. Venstre er ikke inviteret med til forhandlingerne.

Søren Elbæk skal sidst på formiddagen onsdag forhandle med Kristendemokraternes Kristian Andersen om, hvem der skal være ny borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune. Ifølge socialdemokraten har hans parti sammen med Kristendemokraterne, SF og Fjordlisten et flertal på minimum 16 mandater uden om Venstre. Og står det til ham, er han den, der efter nytår skal sidde i borgmesterstolen ved Ringkøbing Fjord.

- Jeg har snuden i sporet og er helt målrettet på, at jeg vil være borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, og det mener jeg faktisk, jeg har fået borgernes opbakning til med 3.000 personlige stemmer. Mit parti har fået 7.000 stemmer. Et valgteknisk samarbejde gør, at KD (Kristendemokraterne, red.) har fået et tilsvarende mandattal, men det er et valgteknisk samarbejde. De har fået 5.000 stemmer fra vælgerne, siger han til TV MIDTVEST.

Hans Østergaard og Venstre er ikke inviteret med til forhandlingerne. Selvom borgmesterposten endnu ikke er på plads, er Søren Elbæk ret overbevist om, at Venstre er ude.

- Vi har mindst 16 mandater i byrådet som et alternativt flertal lige nu. Så jeg har rigtig svært ved at se, hvordan Hans Østergaard skulle blive borgmester i den kabale, forklarer han.

Han afviser desuden ikke, at også Dansk Folkeparti inviteres indenfor i konstitueringen.

Tema

Kommunalvalget 2017

Se og hør et uddybbende interview med Søren Elbæk.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.