Klog på

Caspar har over 2 millioner Legoklodser

Casper bygger med legoklodser hver eneste dag. Og han er så god til det, at han har gjort klodserne til sin levevej.

27:38
Caspar Bennedsen har godt 2 millioner legoklodser derhjemme, Han er faktisk så god til at bygge med det verdenskendte plastiklegetøj, at det er blevet hans levevej.
Foto: TV MIDTVEST og Henrik Drivsholm, Tina Andreasen, Henrik Schiøth Lyd: Ole Sørensen.

Vi kender den alle sammen. Den lille, hårde plastikdims med de små dutter ovenpå – legoklodsen. Og som for så mange andre, så begyndte interessen for dem på drengeværelset, da Caspar Bennedsen var barn. I dag er han 34 år, og han bygger stadig med dem - hver dag.

- Man kan jo bygge alt med dem, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kan tage noget, der er firkantet eller rundt, og så kan du bygge alt – gravemaskiner, kraner, et æble eller andet, siger Caspar Bennedsen, som selv betegner sig som Lego-nørd.

Gennem årene er han blevet så god til det der med klodser, at han som den eneste dansker, og én ud af kun 22 personer i hele verden har fået lov til at lave et firma, som udelukkende bygger produkter med legoklodser.

Sådan ser det ud, når Caspar Bennedsen får leveret Legoklodser til sin virksomhed Brick Works.
Sådan ser det ud, når Caspar Bennedsen får leveret Legoklodser til sin virksomhed Brick Works.

- Det er fedt at have fået den blåstempling, at Lego siger, at jeg er god nok til det her, siger han.

Virksomheden hedder Brick Works, ligger i Sønder Felding, og så bygger de både projekter for Lego og for private og virksomheder.

Fik LEGO ind med modermælken

- Jeg fik det nærmest ind med modermælken, for min mor var på Lego, da jeg blev født, og min far arbejdede i Legoland, men jeg har aldrig haft mere Lego end en gennemsnitsdansker, da jeg var barn – det var altid sjovere at komme hjem til Søren, for han havde alt det seje Lego, og jeg havde bare sådan en blandet kasse, siger

Efter nogle år, hvor klodserne havde været lagt på hylden, så dukkede de igen op i Caspars liv.

- Som teenager tog mig og en kammerat i Legoland, og her så jeg den røde baron, som er en trippeldækker-flyver, og så ved jeg ikke, hvad der får 15-årige Caspar til at tænke, at den skal jeg da bruge en masse penge på, men det gør jeg. Jeg tror aldrig, jeg har følt mig så nørdet, som da jeg går ind i butikken – den her skal jeg bare have med hjem, siger han.

- Jeg er nok aldrig blevet voksen. Det er kreativt, og det er en fed måde at bruge fingrene på og være taktil, når man leger og bygger, siger Caspar Bennedsen. Her ses han som helt ung.
- Jeg er nok aldrig blevet voksen. Det er kreativt, og det er en fed måde at bruge fingrene på og være taktil, når man leger og bygger, siger Caspar Bennedsen. Her ses han som helt ung.

Og så bliver interessen for alvor vagt. Som 19-årig bliver han modeldesigner for Legoland og får lov til at bygge alle mulige ting til parkerne rundt om i verden. Og ret hurtigt finder han ud af, at han er mere end almindeligt god til at bruge klodserne.

- Jeg finder ud af, at nogen vil ansatte mig og betale for det, jeg kan. Det var virkelig fedt, og det var der, det gik op for mig, at her har jeg fundet den rigtige plads for mig, siger han.

Med den her metode kan du bygge alt

Legoklodsen er ikke bare en lille firkantet ting – langt fra. Caspar har hele 12.000 legoklodser i sit sortiment i sin virksomhed, så det er kun fantasien, der sætter begrænsninger.

Men hvis du synes, det er svært at bygge en flot figur, som har runde eller skæve former, så har Caspar en god metode, der kan hjælpe dig.

- Tag et stykke ternet papir, og så kan du faktisk tegne alle mulige modeller og bygge ud fra det. Det gør vi faktisk også i firmaet, for så kan du se, hvordan det kommer til at se ud, siger han.

Et stort drage-juletræ er en af Caspars helt store opgaver i firmaet. Det står på et stor hotel i London ved juletid hvert år, og er tidligere blevet kåret som Londons flotteste.
Et stort drage-juletræ er en af Caspars helt store opgaver i firmaet. Det står på et stor hotel i London ved juletid hvert år, og er tidligere blevet kåret som Londons flotteste.

I Caspar Bennedsens firma er der 3D-programmer, som ham og de ansatte kan tegne og designe deres mange opgaver i. En af de allerstørste opgaver han har lavet er en 1:1 Audi-racerbil – identisk med den Tom Kristensen vandt Le Mans i.

- Da jeg blev certificeret som Lego certified professional, så ville jeg gerne lave en stor ting, for at vise hvad Lego kan. Det skulle ikke bare være en lille ting, men det skal være noget, hvor man siger wow. Og da Lego så kom op med ideen om bilen, skulle jeg ikke tænke meget over at sige ja til det, siger han.

2:33
Her kan du se en video af byggeriet af Tom Kristensens Le Mans Audi - bygget i Legoklodser.

Der er godt 815 kilo Lego i bilen, og der har været 7-8 mand til at bygge på den i 1.500 timer.

Havde man spurgt Caspar, hvad han drømte om for nogle år siden, så var det at bygge sådan en bil. Den har han vinget af, så derfor er der nu nye drømme i sigte for Lego-byggeren.

- Vi har joket med at lave en lille Airbnb-lejlighed, hvor alt er lavet af Lego – du sover på en Lego-seng, bordet er af Lego, stolen er af Lego. Altså lave noget som også får noget opmærksomhed ude i verden, hvor folk tænker, at det har vi aldrig set før – det kunne være fedt, siger Lego-nørden.

Hvis du har fået lyst til at blive en endnu bedre Lego-bygger, så er det bare med at komme i gang med at skaffe en masse klodser, lyder det fra eksperten.

- Gå ind på Dba eller Facebook, eller hvor man nu kan købe brugt, og så køb en masse blandede kasser. Vi ved godt, Lego er dyrt, men det er også godt, så selvom du køber noget, der er brugt, så er det stadig fantastisk. Så får man en masse blandede klodser, og så skal man ellers bare sætte sig ned og bruge time efter time efter time. Og så sæt dig nogle mål. I stedet for ”bare” at bygge et hus, så find et billede af et hus, som du gerne vil bygge, for så har man lidt en byggevejledning, siger han.