Offer for kidnapningsforsøg: Var overbevist om, at hun skulle voldtages

Mens hun kæmpede for at komme væk, forberedte en 23-årig kvinde sig mentalt på, at det overfald, hun var midt i, ville ende med en voldtægt.

Kvinden har det i dag svært med at se biler med aflange lygter.
Kvinden har det i dag svært med at se biler med aflange lygter.
Foto: Colorbox, collage: Claus Klok, TV MIDTVEST

- Der var et tidspunkt, hvor jeg ikke troede, at jeg kom ud. Og som en pige med to mænd, så var det min tanke, at det blev en voldtægt. 

Sådan faldt ordene, da en ung 23-årig kvinde mandag formiddag beskrev, hvordan hun oplevede et overfald i krydset mellem H. P. Hansens Vej og Rugvænget i Herning sidste år. 

Kvinden er forurettet i en sag, hvor to rumænske mænd er tiltalt for forsøg på at kidnappe og voldtage hende den 29. oktober.

Sikkert og roligt svarede hun på anklagerens spørgsmål om den skæbnesvangre nat, hvor hun som ung studerende var på vej hjem fra en god aften med vennerne, der var endt med en kort tur i byen.

- Hvad laver du? Stop!

Efter festen fulgtes hun med en anden noget af vejen hjem, og da de skiltes, skulle hun gå det sidste stykke selv. 

Hun kom gående på H. P. Hansens Vej, da hun så en bil, der kom mod hende. Den lavede en u-vending og kørte op ved siden af hende.

Passagersidens dør blev åbnet, og en mand trådte ud, henvendte sig til hende og spurgte, om hun var fri eller noget i den retning.

Hun forsøgte at gå videre, men manden greb ud efter hende. Han tog fat i kraven på hendes frakke og hev hende mod bilen.

Hun gjorde modstand. Hun ville ikke med ind i bilen og forsøgte at sætte sig ned for at gøre sig tung. Hun endte derfor med at sidde på kantstenen ved bilen.

Manden tog fat i hendes hår og prøvede at hive hende ind i bilen, forklarede hun.

Politiets anklager spurgte ind til, om kvinden sagde noget til mændene. Det gjorde hun.

- Hvad laver du? Stop. Lad være, skulle hun have sagt for at sige fra overfor dem. 

Tiltalte har forskellige forklaringer

Inden kvinden trådte ind i retssalen mandag, havde de to rumænske tiltalte forklaret sig. 

De nægter sig skyldige i tiltalerne, men erkender at have været på stedet. 

Via en tolk fortalte først den 21-årige tiltalte, at han blot ville hjælpe pigen ud af bilen, da hans ven forsøgte at hive hende ind i den. Han troede, at vennen gerne ville have sex med pigen. 

Den anden tiltalte, en 29-årig rumænsk mand gav dog en anden forklaring. Han fortalte, at han havde hevet pigen ind i bilen, fordi den 21-årige havde bedt ham gøre det, da han troede, at hun var prostitueret. 

Tidligere på aftenen havde de to søgt efter prostituerede, kan politiet dokumentere ud fra udlæsningerne af den enes mobiltelefon. 

Gjorde modstand og forberedte sig på voldtægt

Den unge kvinde forklarede videre, at hun sparkede og prøvede alt, hvad hun kunne for at komme ud. 

Hun endte dog alligevel på ryggen på bagsædet, mens benene stadig var halvt ude af døren. 

- Jeg sparker. Jeg kan huske, at jeg sparkede i maven på ham på et tidspunkt. Og på det her tidspunkt begynder jeg også at skrige på hjælp rigtig højt, fortalte kvinden, som også beskrev, hvordan hun forsøgte at få fat i en nakkestøtte eller få et fast greb i noget for at kunne skubbe sig ud. 

Kvinden var rolig, mens hun fortalte om overfaldet. På et tidspunkt under kvindens forklaring bad den ene tiltalte via sin forsvarer om en pause til at komme på toilettet. 

Under den pause blev kvinden berørt, og da anklageren lige efter pausen spurgte, hvad kvinden tænkte under overfaldet, måtte hun trække vejret dybt, inden hun svarede. 

Grædende fortalte hun, at hun begyndte tro, at hun ikke kom ud igen.

- Der var et tidspunkt i bilen, hvor jeg troede, at jeg ikke kom ud. Og som en pige med to mænd, så var min tanke, at det blev en voldtægt. Og der var et øjeblik, hvor jeg tænkte, at jeg ligeså godt kunne forberede mig på, at det var det, der ville ske. Så det var jeg overbevist om, at det var det, der skulle ske, lød det. 

Kvinden slap dog fri, fordi et vidne kom til og hjalp hende. Mændene forlod efterfølgende stedet. 

Udover de fysiske følger af overfaldet såsom blå mærker og buler, har kvinden siden lidt af angstanfald. Hun beskrev desuden i retten, at hun er blevet meget opmærksom på sine omgivelser, især biler med lange baglygter. Biler, der sænker farten, bliver hun også utryg ved. 

Vidne filmede overfald

Vidnet, der var første mand på stedet, har også været indkaldt til retsmødet. Han har netop forklaret, at han hørte råb og skrig på sin tur på vej hjem fra byen, og derfor søgte han ud på H. P. Hansens Vej. 

Der så han dét, han beskrev som en "trække-krig", hvor en pige blev forsøgt trukket ind i en bil, mens hun selv forsøgte at komme ud. 

Han ilede til og hjalp hende. 

Var der nogen af dem, der forsøgte at hjælpe hende med at komme ud af bilen, spurgte anklageren. 

- Nej, det vil jeg ikke mene, lød det sikkert, mens vidnet forklarede, at de tiltalte kørte med det samme, efter kvinden var ude at bilen. 

Han mener ikke, at de tjekkede, om hun var okay.

Vidnet var i gang med et opkald med tre kammerater, da han hørte skrigene, og den ene kammerat i den anden ende besluttede at optage videoopkaldet. Den optagelse er netop blevet vist i retten, og selvom kvaliteten var tvivlsom, så man tydeligt personer og bilen på optagelserne.

Vidnet ringede efter overfaldet til politiet, og nye vidner kom til og hjalp med at trøste pigen og håndtere situationen.