Kvinde tvunget ind i bil: Nu er to mænd tiltalt - men de slipper for tiltale i anden sag

To mænd er tiltalt for at have forsøgt at kidnappe og voldtage en ung kvinde i Herning.

Kvinden blev tvunget ind på bagsædet af en Ford Focus.
Kvinden blev tvunget ind på bagsædet af en Ford Focus.
Foto: Colorbox, collage: Claus Klok, TV MIDTVEST

Det sendte chokbølger gennem Herning, da to kvinder i efteråret anmeldte forsøg på kidnapning og voldtægt i centrum af Herning. 

Nu er to mænd tiltalt for at netop det - men kun i det ene af tilfældene.

Det fremgår af anklageskriftet fra anklagemyndighden ved Midt- og Vestjyllands Politi, som TV MIDTVEST har fået aktindsigt i.

De to udenlandske mænd er tiltalt for at have opsøgt en på det tidspunkt 22-årig kvinde i krydset mellem H.P. Hansens Vej og Rugvænget i Herning og have tvunget hende ind i en Ford Focus. 

Mændene, som er henholdsvis 28 og 21 år, har ifølge potliet standset kvinden ved at sige: "Hey, er du ledig?" og herefter slået hende i ansigtet, skubbet og fastholdt hende. 

Det lykkedes ifølge politiet mændene at få den 22-årige kvinde ind på bagsædet af bilen. Ifølge anklageskriftet havde mændene til hensigt at voldtage kvinden. 

Den del lykkedes dog ikke, for kvinden råbte om hjælp og gjorde modstand, og hun fik til sidst vristet sig fri og kom ud af bilen.

18-årigs kidnapningssag er droppet

Få dage efter anmeldte en 18-årig kvinde et næsten identisk kidnapningsforsøg på Th. Nielsens Gade i Herning. 

Også her var de to mænd sigtede for at stå bag forbrydelsen. Den sag bliver dog ikke rejst ved en domstol, fortæller fungerende specialanklager Emil Nyborg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- I den her sag har efterforskning ikke kunne underbygge, at det er de to tiltalte, der har været på gerningsstedet – blandt andet fordi, vi kunne konstatere, at den ene har været udrejst på gerningstidspunktet, siger Emil Nyborg.

Sagen skal køre i begyndelsen af juni, og anklageren går efter fængselsstraf.

Ifølge anklageskriftet køres sagen som en domsmandssag. Domsmænd medvirker som udgangspunkt i de sager, hvor anklageren vil kræve en fængselsstraf på op til fire år.

- Det er klart, at det er en længere frihedsstaf, når man ser på sagens karakter. Det er ganske alvorligt med frihedsberøvelse og forsøg på voldtægt. Derudover er der også påstand om udvisning, påpeger anklager Emil Nyborg. 

Forsvarsadvokaten for den 28-årige tiltalte, Jakob Fastrup fra Midtadvokaterne i Ikast, oplyser, at den tiltalte nægter sig skyldig. Derudover har forsvarsadvokaten på nuværende tidspunkt ingen kommentar. 

Kaare Kristensen, som er forsvarsadvokat for den 21-årige tiltalte, oplyser, at også den 21-årige nægter sig skyldig. 

- Jeg går til sagen med den påstand, at min klient skal frifindes for forholdet, siger Kaare Kristensen.

De to mænd sidder pt. varetægtsfængslet.