Medieordfører støtter op om eksperiment: - Facebook har en kæmpe magt

TV MIDTVEST kommer ikke til at poste noget på Facebook de næste 14 dage. Det mener Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen er en god idé.

Nu er TV MIDTVEST godt i gang med vores første døgn helt uden opslag på Facebook.

Det gør vi som en del af et eksperiment, der skal undersøge hvor afhængige vi og vores brugere er blevet af Facebook som nyhedsplatform. Det er et eksperiment, som socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen støtter op om.

- Jeg synes, det er rigtigt godt forsøg. Der er ingen tvivl om, at hvis man bliver alt for afhængig af for eksempel at få sine nyheder fra Facebook, så bliver man lukket inde i en lille glaskuppel. Så det at prøve at se, om man kan undvære det og dermed måske også få en lidt bredere orientering, det er rigtigt godt, fortæller han og tilføjer:

- Facebook har en kæmpe magt.

Han håber, at det kan få både medier og brugere til at tænke mere over, hvordan de bruger det sociale medie.

- Facebook har jo selv nu truffet en beslutning om, at de vil prioritere, at man ser sine venners opdateringer frem for, at man får nyheder. Men jeg håber, at et eksperiment som det her kan få flere til at vurdere, om det er den rigtige måde, de får deres informationer på. Jeg tror, de fleste burde gøre sig den overvejelse.

Kan Mogens Jensen selv undvære sin Facebook-profil? 
Tema

Kan vi undvære Facebook?


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.