Justitsminister: Ny politiskole på vej til Vestdanmark

Udmeldingen kommer i forbindelse med, at regeringen har landet en bred politiaftale, hvor der tilføres omkring to milliarder kroner til politiet.

- Der bliver etableret en ekstra politiskole i det vestlige Danmark.

Sådan lyder udmeldinge fra justitsminister Søren Pind (V) efter flere ugers intense politiforhandlinger.

Her har netop spørgsmålet om placeringen af en ny politiskole fyldt i det midt- og vestjyske.

Både Herning og Holstebro Kommuner har lagt billet ind på en ny politiskole, men endnu er det altså ikke meldt konkret ud, hvor vestligt politiskolen skal ligge.

Regeringen ventes tirsdag at præsentere en flerårig aftale om politiet. Aftalen vil blandt meget andet betyde, at politiet får tilført 480 millioner kroner ekstra om året. 

Samtidig bliver optaget på politiskolen øget, så politistyrken i første omgang vil vokse med 300 mand. Derefter skal parterne i 2017 aftale, om optaget skal øges, så der kan komme flere betjente, erfarer Ritzau

Det er især Dansk Folkeparti og De Konservative, som har kæmpet en hård kamp for flere betjente. Dansk Folkeparti har talt for 2000 flere betjente over 10 år, mens De Konservative har kæmpet for 1500 betjente.

- Vi er gået til forhandlingerne med det helt klare mål at få styrket politiet, få flere betjente på gaden og generelt få øget danskernes tryghed. Det har været en sej omgang, men det er lykkedes. Det er kort sagt en rigtig god, konservativ aftale, siger en tilfreds Søren Pape Poulsen i en pressemeddelelse.

   - Der bliver etableret en ekstra politiskole i det vestlige Danmark. Justitsminister, Søren Pind (V).

Konkret har parterne besluttet, at optaget på politiskolen øges, så man kompenserer for de omkring 400 betjente, som hvert år går på pension eller forlader styrken af andre årsager. Det sker ikke fuldt ud i dag, hvor der optages cirka 220 elever om året.   

Derudover vil man optage 150 ekstra betjente på politiskolen i 2016 og 2017, så politistyrken vil vokse med de 300 betjente.

/ritzau/

 

Politiaftalen

 

 

VIA University College er klar til at starte ny politiskole i Jylland og peger på Herning som en oplagt placering.

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.