Holstebro er stadig klar i kulissen

Vi er fortsat på banen som medspillere om politiskolen, siger borgmester H.C. Østerby

Håbet om at trække politiskolen til Holstebro lever stadig hos borgmester H.C. Østerby, efter det i går kom frem at Vejle har leveret usande oplysninger til regering og Folketinget i kampen om den vestdanske politiskole.

- Vi har stadig et fantastisk tilbud i Holstebro, som også kan gøres på den hurtigste tid, og som er udlagt til uddannelsesformål, siger borgmesteren i dag til Jyllands Posten.

quoteVi har stadig et fantastisk tilbud i Holstebro

H.C. Østerby, Borgmester, Holstebro

H.C. Østerby peger på, at kommunens tilbud om at indrette Sct. Jørgen Skole til formålet stadig står ved magt. Samtidig undrer borgmesteren sig over at Vejle har givet oplysninger, som ikke har hold i virkeligheden.

- Det, som de har spillet ind med, holder jo ikke 100 procent, siger H.C. Østerby til avisen.

Dermed hentyder han til de oplysninger der kom frem i går om, at der skal en helt ny lokalplan til for at ændre den tidligere sygeplejeskole i Vejle til en politiskole. 

Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard, havde ellers forsikret politikerne om det modsatte, og at politiskolen kunne stå færdig allerede fra januar næste år.

Det kommer ikke til at holde vand. Tværtimod vil, ifølge Bygningsstyrelsens vurdering, gå op mod 40 måneder, før uddannelsen kan være klar til at tage imod de første politielever i Vejle. 

Netop derfor bør politikerne vende blikket mod vest, til Holstebro, som vil kunne være klar på 27 måneder.

- De kan bare kontakte os. Vi er klar til at være medspillere på alle måder, siger H.C. Østerby i dagens udgave af Jyllands Posten.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.