Havvindmøller på vej til Vestkysten

Seks områder i Danmark er udpeget til placering af kystnære vindmøller. Heriblandt to langs Vestkysten.

Vesterhav Nord og Vesterhav Syd - det er de to områder langs Vestkysten, som er udpeget til at kunne have kystnære havvindmøller stående.

I alt seks placeringer

Vesterhav Syd dækker et område langs Ringkøbing-Skjern, Holstebro og Lemvig Kommune, mens Vesterhav Nord er et område ud for Agger og Lyngby i Thy.
Derudover er der fire områder ved Bornholm, Smålandsfarvandet, Sejerø Bugt og Sæby udpeget som mulige placeringer. Alle steder var der kommunal opbakning til projektet

Sendes i udbud

Det er partierne bag energiforliget med Klima-, energi og bygningsminister Martin Lidegaard (Rad) i spidsen, som er blevet enige om, at der skal gennemføres et udbud af 450 MW produktionsmøller i de udpegede områder.

Medejerskab

Borgerne får mulighed for at blive medejere af de til 200 MW store møller, der skal placeres mindst fire km fra kysten. Målet er, at de samlet set skal producere strøm nok til en halv mio. husstandes elforbrug.

Tilfreds minister

- Jeg er meget tilfreds med den store lokale opbakning fra de udvalgte områder, og er også glad for, at så mange lokale borgere og virksomheder får mulighed for at blive medejere af de nye kystmøller Næste skridt bliver at få gennemført udbud i områderne, som kan sikre, at udbygningen sker så billigt som muligt for elforbrugerne, siger Martin Lidegaard i en pressemeddelelse.

Læs hele pressemeddelelsen her

Tidligere har også et område ved kysten ud for Bulbjerg i det nordlige Thy været i spil som mulig placering, men nu ser det ud til at protesterne mod møller tæt på fuglefjeldet er blevet hørt.

Se indslag fra 7. august 2012 om placeringen her

 

Havvindmøllerne skal være klar til at producere i 2020.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Miljø.