Beboer undveg i sidste øjeblik, da 25-årig affyrede skud mod ham

En beboer undgik at blive skudt med en pistol, men blev efterfølgende slået i hovedet med våbnet.

Et skud gennem en madras, slag i hovedet med en pistol og syv centimeter snitsår i armen.

Der kom masser af detaljer frem om skudepisoden på Udrejsecenter Kærshovedgård, da en 25-årig mand torsdag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning.

Han er sigtet for trusler på livet, vold, besiddelse af skydevåben og for at forvolde fare for andres liv og førlighed.

- Sagen omhandler besiddelse af et våben efter de grove bestemmelser i straffeloven, så altså under skærpende omstændigheder, siger anklager Anni Hestbæk fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Ifølge anklagemyndigheden skulle den 25-årige omkring klokken 03.00 natten til onsdag været gået ind på et værelse på udrejsecenteret, hvor to beboere opholdt sig, og have affyret en pistol mod den ene beboer.

Beboeren skulle i samme øjeblik have flyttet sig fra den seng, han sad på, så skuddet i stedet gik gennem madrassen, lamellerne under sengen og ned i gulvet. Politiet har fundet et hul på stedet svarende til beboerens beskrivelse, som understøtter forklaringen, fortalte anklager Anni Hestbek i retten.

Efter skuddet skulle den 25-årige have slået beboeren i ansigtet med våbnet, inden han forlod værelset igen.

Trykkede på aftrækkeren to gange

På gangen kom en anden beboer i det samme ud fra sit værelse. Han var blevet vækket af skuddet og kiggede ifølge anklagemyndigheden derfor ud ad sin dør. 

Her stoppede den 25-årige op og pegede med pistolen på beboerens bryst. Han klikkede derefter på aftrækkeren et par gange, uden at pistolen gik af, har beboeren forklaret til politiet.

Under hele episoden var gerningsmanden ifølge beboerne på værelset og beboeren, der stak hovedet ud ad døren, fuldt påklædt, men det ændrede sig efterfølgende. 

For halvanden time senere henvendte den 25-årig sig til politivagten med et syv centimeter langt sår på armen, og her var han kun iført underbukser.

Han forklarede ifølge anklagemyndigheden i første omgang, at han var faldet og havde ramt en dørholder, men senere ændrede han forklaring til, at var blevet stukket med en kniv.

En ambulance blev tilkaldt til stedet, hvorefter han blev kørt på sygehuset. I en rapport til politiet står der, at såret var helt friskt og sagtens kan være kommet i forbindelse med en afværgende aktion. Han havde også flere hudafskrabninger på kroppen.

Det blev ikke forklaret i retten, hvem der skulle have stukket den 25-årige med en kniv.

Tidligere dømt for personfarlig kriminalitet

Men underbukserne er en vigtig detalje, for til politiet har de to beboere, der sad på værelset, hvor der blev skudt, forklaret, at de ikke kendte gerningsmanden, men at de efterfølgende så gerningsmanden i underbukser med et sår på armen.

Onsdag eftermiddag blev den 25-årige så anholdt.

- Der har muligvis været et internt opgør mellem nogle beboere, men mere ved vi ikke endnu, siger anklager Anni Hestbek.

Den 25-årige er tidligere dømt for røveri og vold, derfor argumenterede anklageren i retten for, at han skulle varetægtsfængsles i fire uger.

Den sigtedes forsvarer mente modsat, at den 25-årige skulle løslades, fordi gerningsvåbnet endnu ikke er fundet, og der heller ikke er fundet tilbehør eller ammunition til pistolen på hans værelse.

Dommeren ved Retten i Herning valgte dog at imødekomme anklagerens ønske, og den 25-årige er derfor nu sat bag tremmer i foreløbig fire uger.

- Jeg er godt tilfreds.

- Politiet kan nu få ro til at færdiggøre efterforskningen. Der skal blandt andet fortages flere afhøringer, siger anklager Anni Hestbek.

Den sigtede ønskede ikke selv at afgive forklaring ved grundlovsforhøret, men accepterede varetægtsfængslingen.