Traktor holdt stille i timevis – pludselig gik der ild i den

Brand & Redning MidtVest måtte onsdag eftermiddag rykke ud for at slukke en brand i en traktor mellem Engesvang og Bording.

Flammerne havde godt fat i traktoren, der ellers havde holdt stille i gårdens indkørsel siden middagstid, fortæller indsatsleder Henrik Dam Sørensen.

Alarmen lød først klokken 15.25.

- Der var godt gang i den, da vi kom derud. Den kommer i hvert fald ikke til at kunne køre igen, skal vi ikke sige den på den måde, lyder det fra indsatslederen.

- Vi ved ikke med sikkerhed, hvorfor branden opstod. Traktoren holdt på en grusplads, så det var ikke fordi, den havde fået fat i noget græs eller lignende. Men det kan jo skyldes en elektrisk kortslutning eller noget fra marken, som har ligget i en sprække og ulmet i løbet af eftermiddagen, siger Henrik Dam Sørensen.

Brandvæsnet med opfordring: Pas på

Landmanden, som ejer traktoren, var ikke hjemme, da branden opstod. I stedet var det ejerens hustru, som fik slået alarm.

Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over situationen, men opfordringen er klar: Pas på, i den tørre periode, vi går i møde.

- Det er ved at være rigtig tørt rundt omkring, så det er klogt at udvise lidt ekstra opmærksomhed, forklarer Henrik Dam Sørensen.