Søndag er international latterdag: Vi har brug for at sætte fokus på noget positivt

Heino Bo Hansen fra Ikast har grint med flere 1000 på Rådhuspladsen. Søndag foregik latteryogaen i køkkenet - og med fornemt besøg fra Indien.

40 personer var søndag med til at grine sammen med Heine Bo Hansen.
40 personer var søndag med til at grine sammen med Heine Bo Hansen.
Foto: Sarah Mølsted Andersen/TV MIDTVEST

Tårer, der triller ned ad kinderne, og latterkramper, der kan mærkes flere dage i træk. Det er nogle af sideeffekterne, når Heine Bo Hansen fra Ikast instruerer i latteryoga.

Coronakrisen har dog midlertidig sat en stopper for den fysiske del af latterkurserne, men søndag, til latterens internationale dag, var der igen grinende mennesker i Heine Bo Hansens selskab - bare i en online latterverden. 

- Egentlig er der ikke noget, der er sjovt. Vi dyrker bare grinet, som det er i sig selv uden at have noget at grine af. Det sjove er væk, men man reagerer på de andres latter og ansigter, lyder det fra Heino Bo Hansen.

Selvom dagens yoga foregår langt væk fra normalen, nemlig bag hver deltagers egen computerskærm, er det ifølge instruktøren især vigtigt at gøre noget godt for sig selv, mens coronakrisen er over os.

- Man glemmer alt, hvad der er omkring en, det er det, vi har brug for lige nu her, synes jeg. Når man ellers tænder for fjernsynet, og alt er trist, så gør det, at man får de der fem minutter, hvor man kan slippe det hele.

4:11
Mange har deres forbehold, men sjældent ret længe. Det ender altid med et godt grin, når der bliver inviteret til latter i Ikast. Se indslaget her fra 2019. 

Latterguru fulgte med fra Indien

Latteryoga stammer oprindeligt fra Mumbai i Indien, hvor Dr. Madan Kataria opfandt disciplinen tilbage i 1995.

- Der var meget stress i mit liv, og jeg manglede noget til at fjerne stressen hos mig selv, lyder det fra Dr. Madan Kataria om grundlaget for latteryogaens fødsel. 

Dr. Madan Kataria opfandt disciplinen tilbage i 1995. I dag fulgte hans med i latteren på en internetforbindelse fra Indien. 
Dr. Madan Kataria opfandt disciplinen tilbage i 1995. I dag fulgte hans med i latteren på en internetforbindelse fra Indien. 
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Den indiske læge, der startede det hele, var søndag én af de 40 deltagere til Heine Bo Hansens online session. Og selvom det ikke er det samme at grine sammen som bag en skærm, er der også fordele at høste, når man griner alene og uden grund.

- For det første er det rigtigt godt til immunsystemet, der bliver stærkere, siger Dr. Madan Kataria.

Latteryoga har i sine 25 år spredt sig til 110 lande i hele verden.

2:14
Få et godt grin i indslaget her.