Rotte fanget: Føtex-butik åbnet igen

Tre dages mareridt er slut i Føtex i Ikast som genåbnede til morgen

Medarbejderne hos Føtex i Ikast kunne i dag ånde lettet op. En enlig rotte, som har været på spil i varehuset, blev fanget og aflivet i går.

Dermed sluttede tre dages mareridt, som har sat butikken på den anden ende fortæller Regionschef Henrik Nissen fra Føtex. Han har selv deltaget i jagten på den lille gnaver.

- Det har været en hårdt psykisk belastning. Vi har alle sammen gerne ville løse problemet og har knoklet i døgndrift for atter at kunne åbne og betjene vores kunder, siger Henrik Nissen.

Skadedyrbekæmpere fra Mortalin har stået for den professionelle del af rottejagten, der altså gav pote i går, Rotten blev lokaliseret til en væg i varehuset, som måtte brydes ned inden dyret kunne fanges.

- Heldigvis var der kun en enkelt rotte. Det er formentlig en strejfer, der er kommet ind i butikken via varemodtagelsen eller en åben dør, konkluderer Henrik Nissen.

Alligevel har angrebet fået store konsekvenser for Føtex I Ikast. Henrik Nissen oplyser, at fødevarer for flere hundrede tusinde kroner er blevet kasseret.

- Det er rigtig mange fødevarer vi har smidt ud og det er træls. Men der er ingen vej udenom, når vi taler sikkerhed, siger Regionschefen. 

Varehuset i centrum af Ikast er desuden blevet desinficeret fra A til Z. Desuden er bygningerne gennemgået af håndværkerefor at sikre, at der ikke er revner eller sprækker i konstruktionen, som andre rotter kan smutte ind af.

Regionschef Henrik Nissen har været ansat i Dansk Supermarked og Føtex i mange år, men har aldrig oplevet en lignende situation.

- Heldigvis sker den slags sjældent, og jeg håber aldrig jeg bliver udsat for det igen, siger en lettet regionschef, der her til morgen bød kunderne indenfor med kaffe og rundstykker. 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.