Politiet advarer: Sort is snyder bilister i morgentrafikken

Selvom temperaturen er steget de seneste dage, er der fortsat glat på vejen. To glatføreulykker mandag morgen får politiet til at advare bilister mod de isglatte veje.

To midt- og vestjyder slap i følge politiet med knubs og skadestuebesøg efter voldsomme glatføreulykker mandag morgen. Selv om vejret er slået over i forår ugen ud, så opfordrer politiet nu bilisterne i morgentrafikken til at være varsomme. 

- Indtil solen får magt oppe af dagen, så kan det altså være meget glat nede ved vejbanen, siger vagtchef ved Midt- og Vestjylland Politi, Lars Even. 

Klokken 07:56 fik politiet første melding om den ene ulykke, der skete på Engesvangvej mellem Ikast og Silkeborg. 

- Det er en soloulykke. Kvinden, der fører bilen, mister herredømmet over bilen på den glatte vej og rammer et vejtræ, forklarer vagtchefen. 

Selvom bilen er temmelig skadet efter ulykken slap den 39-årige kvinde, der kommer fra Ikast, ifølge vagchefen derfra uden alvorlige, livstruende skader. 

Der er god grund til at være særligt opmærksom på de små landeveje, hvor træer og buske skygger for vejbanen. Selv om der er forår i luften kan temperaturen ved vejen være kold og vejen dækket af is.
Der er god grund til at være særligt opmærksom på de små landeveje, hvor træer og buske skygger for vejbanen. Selv om der er forår i luften kan temperaturen ved vejen være kold og vejen dækket af is.
Foto: Peter Erfurt, 24-7news

Sort is

Fotograf Peter Erfurt, der dækker færdselsulykker og andre 112-sager for en række midtjyske lokalemedier, var på stedet, og han fortæller, at den relativt smalle landevej var dækket af sort is. 

 - Det var så pissehamrende glat derude, at selv redningsfolkene havde svært ved at stå fast, siger Peter Erfurt. 

Sort is er usynlige isdannelser på vejbanen, der er særligt farlig, fordi bilisterne ikke er opmærksomme på isen, som de ville være, hvis der også lå sne på vejen. 

Sort is

Også ved Ringkøbing måtte en bilist en tur på skadestuen med knubs efter en ulykke mandag morgen. 

På Ølstrupvej nord for Ringkøbing mistede en bilist ligeledes herredømmet over bilen, der kørte af vejen og rullede rundt på taget. 

Vagtchef Lars Even opfordrer bilister til at være opmærksomme hele den kommende uge, selv om der er forår i luften. 

- Det kan farligt. Særligt om morgenen i den her tid er der altså god grund til at køre forsigtigt og opmærksomt, siger Lars Even.  


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien 112.