Nu har Brande igen nærpoliti: - Vi er 'back in town'

Nærpolitiet vender fra i dag tilbage i Brande efter fire års fravær. Dog er åbningstiden begrænset til blot to timer hver onsdag.

Brandes nye sherif - lokalbetjenten Lars Lyhne - viser stolt de nye lokaler frem. Også selvom han må dele pladsen med både borgerservice og bogreoler.

Lokalpolitiet i Brande, som er en af de 20 nye nærpolitistationer, åbner nemlig i dag i Artium, som i forvejen huser skole, bibliotek og borgerservice og ligger i Centerparken.

Men den nye lokalbetjent ser faktisk fordele i, at politiet ikke skal bo for sig selv.

- Jeg synes, det er kanonfedt. Der er jo mange, der benytter huset, jeg forventer mig en hel del, og det tror jeg også, at borgerne kan. Vi er ’back in town’, siger Lars Lyhne.

Den nye nærpolitistation er et resultat af den politiaftale fra 15. december 2020, som skal gælde de næste tre år. Aftalen betyder, at der i fremtiden kommer 450 nye betjente på gaderne.

Politiet bliver mindre centraliseret

Det er begyndelsen på en helt ny tendens efter års centralisering af politiet. Her i landsdelen forsvandt fem landbetjente og tre nærpolitistationer eksempelvis i 2017.

Det fik dengang borgere til at protestere - blandt andet indsamlede borgerne i Brande 4650 underskrifter imod at miste deres nærbetjent, som netop var Lars Lyhne.

Derfor er han glad for igen at være permanent i byen.

- Jamen det er jo ligesom at vinde i lotto. Du får en tættere kontakt til borgerne, og det gør måske, at flere har lyst til at komme med små ting til os, siger han.

Også selvom åbningstiden kun bliver to timer om onsdagen. Det betyder da heller ikke, at politiet ikke vil være til stede resten af tiden, eller kan træffes efter aftale.

- Så kan vi afhøre nogen bag låste døre i stedet for at køre til Ikast. Vi har rådighed over kontoret alle hverdage - undtagen torsdag, der bruger Borgerservice det, siger Lars Lyhne.

Den første officielle åbningsdag bliver onsdag 15. september mellem 15 og 17.