Kendt Ikast-iværksætter død

67-årige Eskild Thygesen er gået bort i weekenden.

Eskild Thygesen var en af pionererne i den moderne danske tekstilindustri. Han blev født og opvoksede i en tekstilfamilie som søn af Kirstine og Georg Thygesen på Suderbækgård i Ikast.

Sammen med sin bror Niels Laurits Thygesen og fætter Niels etablerede i Eskild Thygesen i 1971 et fællesfirma, der fra 1991 tog navnet Thygesen Textile Group (TTG). Med en omsætning på 125 mio. kr. er det i dag en af Danmarks store tekstilproducenter, der afsætter seks ud af ti varer til udenlandske markeder.

Han købte i 1973 den firlængede gård Broholmgård i Tulstrup. I 1975 blev han gift med Karin Nielsen, og sammen renoverede og udbyggede de igennem årene gården. Ægteparret var med til at udvikle hele Tulstrup blandt andet med Tullamore Golf Club.

Et lunt menneske

Carsten Kissmeyer, borgmester i Ikast-Brande Kommune, har kendte Eskild Thygesen siden i 1980'erne, hvor de sad sammen i Erhvervsrådet.

- Han var et lunt menneske og hyggelig. Han havde masser af energi og virkelyst og var ekstrem kreativ. Han engagerede sig i alt muligt mellem himmel og jord. Han var med til at tegne ånden i Ikast og har været en bidragyder i mange sammenhænge, siger Carsten Kissmeyer, borgmester i Ikast-Brande Kommune, til tvmidtvest.dk.

Sporten lå også Eskild Thygesen meget på sinde. Han var blandt andet med til at etablere idrætshøjskolerne i Ikast.