Kærshovedgård: Få ødelægger det for mange

Ifølge Kriminalforsorgen er der tale om meget få afviste asylansøgere, som skaber problemer på Udrejsecenter Kærshovedgård.

Kærshovedgård

Flere beboere på Udrejsecenter Kærshovedgård har henover sommeren skabt så meget ballade, at de ansatte er begyndt at føle sig utrygge.

- Det er aldrig tilfredsstillende at have forhold, hvor personalet føler sig utrygt eller man ikke ved, hvordan man skal løse det. Og vi er hele tiden i samarbejde med politi, udlændingestyrelsen og også internt, i forhold til, hvordan vi arbejder med den her gruppe og hvordan vi klæder personalet bedst muligt på, forklarer områdedirektør for Kriminalforsorgen i Midt- og Nordjylland, Una Jensen.

Drejer sig om en lille gruppe
Hun understreger, at der er tale om enkeltstående tilfælde af hærværk, brandstiftelse og trusler mod personalet.

- Derudover har der været nogle tilfælde af grænsesøgende adfærd fra enkelte beboere, som er belastende for personalet. Det er en lille gruppe, der ødelægger det for mange, forklarer hun.

Flere beboere på vej
Kriminalforsorgen er i dialog med Sandholmlejren i forhold til, hvordan personalet skal håndtere den meget store gruppe beboere, der snart kommer til Kærshovedgård.

Lige nu bor der 45 afviste asylansøgere på udrejsecentret. Der er plads til op imod 600, hvoraf planen er at ca 200 af dem skal være kriminelle på tålt ophold.